Обещай си живот, изпълнен с…

  • Сподели:
Обещай си живот, изпълнен с…

Обещай си днес живот, изпълнен с радост, живот, изпълнен със сила, живот, изпълнен със здраве, истинска цена и качество.

Можеш ли да го направиш и искаш ли да го направиш? Можете ли да си кажете стига, никой и нищо не може да наруши равновесието в душата ми! Едва ли, но поне го поискайте и рано или късно ще стигнете до него.

Често пъти желанието е началото на стремежа. За да се превърне една мечта в реалност, нужно е желание, което да израсте като жито в клас и да просъществува реално.

Душевното равновесие е нещо, към което всеки един от нас трябва да се стреми, защото без него сме като скитници през живота. Слушаме околните, огъваме се на думите и съветите им като клонка на вятъра, но за разлика от нея рано или късно се пречупваме.

Обещай си силата да устоиш на страха и слабостта. Да бъдеш човек в цялата му слабост и цялата му сила, когато е нужно! Обещай си щастието, което ще направи и близките ти щастливи. Трудно е да го постигнеш, но започни като си го обещаеш, защото го заслужаваш, както го заслужава и всеки жив човек на тази земя.

По-човек от човека няма, но и по-голям враг от него на самия себе си няма! Общувайте с положителната си вибрация към живота и настройката, че доброто не е далеч, ще се случи. Вярата е спасила стотици загубени души, обещайте си да вярвате.

Обещай си днес живот, изпълнен с приятелства, със срещи, с любов – и постави началото му днес, а не утре! Отлагането е за страхливците. Те вечно отлагат и никога не си обещават, защото празните обещания не дават плод.

Очакваш ли добро, правиш ли добро, виждаш ли добро, значи то те очаква. Не бъдете завистливи. Обещайте си да се зарадвате на чуждите постижения, за да може да оцените вашите собствени. Трудно за постигане, но жизненоважно.

Ако днес положите основата на един по-малко ориентиран в миналото живот, значи ще започнете да живеете в настоящето. Именно в него се случват нещата и се изграждат. Прекалената склонност да гледаш напред или назад – ражда хилави усилия за живеене.

Не искате фалшив живот, никой не иска! Затова обещай си живот, изпълнен с усмивки. Такъв живот, в който срещайки лъчите на слънцето се усмихваш, а не примижаваш с досада. Такъв живот, където самоусъвършенстването е приоритет, а не критиката към ближния. Защото с лека ръка критикуваш ли, така си и критикуван!

Обещай си живот, в който си неограничен и безпокойството не ти е присъщо, в който си благороден и ядовете не са ти цел, в който страха не е опция, защото силата е във теб и в който неприятностите са възможности, защото щастливите хора така гледат на тях!

Източник: lifetime.bg