От какво имаш нужда СЕГА?

  • Сподели:
От какво имаш нужда СЕГА?

Съвременните хора се чувстват тотално изолирани и оттам - самотни. Но усещането за самотност започва в отчуждението на човек от самия себе си, от собствените си усещания и нужди.

Има тотално разминаване между това, което говорят усещанията, какво говори съзнанието и нуждите на тялото.

Колко често се питаш - От какво АЗ имам нужда СЕГА? Отказваш ли се от собствените си усещания, за да приемеш начин да бъдеш, който да ти донесе любов?

От друга страна, самотата се проявява и в липсата на отношения, където човек да може да изрази своите истински чувства и преживявания, а оттам и своето истинско Аз - без маски и преструвки. Така става невъзможен истинският контакт с друго човешко същество.

Маските, които си слага, са обикновено от неговите родители. Те вършат работа с един човек, но с друг - не. Не може да бъде сигурен с нито една маска. И човек започва бавно да губи себе си...

Вярва на това, което са му "дали" родителите му за него и не го проверява - не се е научил да се доверяваме на усещанията си.

Превръща се в човека, който другите искат да бъде. Затваря сърцето си при разочарование - да не го боли и започва да изпитва страх да показва любовта си.

Не умее да общува със самия себе си, не са в конгруентност (единство) мислите, чувствата и усещанията му. Затова не разбира и другите хора и не умее да им се радва.
Не изпитва достатъчно уважение към самия себе си.

Когато човек се научи наистина да се харесва, той най-накрая намира вътрешен покой.

Как става това? Като начало да започне да си задава въпроса: От какво аз имам нужда сега? И да се погрижи сам за своите нужди... сега.

Ето няколко добри практики да се чувстваш добре и в кондиция:

Антистрес терапия

Хипноза

Още по темата на Курс обучение "Как да управлявам емоциите си чрез НЛП?".