Отличителните черти на зодия Скорпион

  • Сподели:
Отличителните черти на зодия Скорпион

23 октомври – 22 ноември

Управляваща планета – Плутон, Марс

Стихия – Вода

Зодиакално качество – Неподвижен

 

Представителите на тази зодия са изключително интелигентни, независими и имат голямо сърце.  Те са изключително трудолюбиви и в работата си разчитат предимно на собствените си сили и възможности. Скорпионите са емоционални, лоялни и прекрасни събеседници. Те имат таланта да усещат ситуациите и хората, които са срещу тях и без никакъв проблем разпознават кой е искрен и честен и кой е лицемер, който се опитва да ги изиграе. Скорпионът не би се оставил някой друг да му дава заповеди и когато усети, че човекът срещу него е нечестен използвач, Скорпионът мигновено ще извади отровното си жило. Той никога не би отказал да помогне, ако види човек в нужда. Тази зодия вярва единствено в собствените си възгледи и е изключително трудно някой да я убеди в обратното, защото докрай ще държи на своите вярвания и разбирания за живота. Скорпионът не подлежи на контрол, както и не е податлив на манипулации – защото каквото си е наумил, това ще направи и не е нужно някой да му дава съвети, няма как просто да се вслуша в тях. Той се опитва всячески да бъде далеч от лицемерни, алчни и глупави хора – старае се да не ги допуска в живота си.

 

Любов

Тази зодия притежава изключително силна сексуална енергия и определено харесва игрите и експериментите в леглото. Скорпионът е изключително страстна личност и когато обича истински човека до себе си той му е изцяло отдаден, даже нещо повече - абсолютно обсебен е от него, защото този човек става център на вселената му. Тази зодия е силно привлечено от връзки, които са загадъчни, покачващи адреналина и изключително вълнуващи. Скорпионът не би се обвързал с човек, в който не открива нужната страст, палавост, шепа лудост и жажда за нови преживявания. Скорпионите не биха си губили времето с еднообразен, скучен сухар - това е самата истина. Скорпионът обича адреналина, дори и в любовта залага на него и на връзките, които му предоставят нужната тръпка. За него е без значение дали връзката ще прерасне в брак, защото за него е по-важно връзката да е емоционална, забавна и приключенска, а не толкова сериозна, задушаваща и обвързваща. Ако все пак реши да сключи брак, Скорпионът е човек на когото партньора му може безгранично да разчита и да знае, че той винаги ще го подкрепя и ще е до него, дори и когато не всичко е толкова розово в отношенията им. Като родител, Скорпионът е забавен, енергичен  и изключително любящ към децата си, но когато се налага е строг и вкарва ред.

 

Приятелство

Скорпионът е изключително предан към приятелите си.  Той добре се разбира с Козирог, Лъв и Везни. Скорпионът е строг и импулсивен знак, но определено така не стоят нещата, когато става дума за приятелство. Той е изключително верен, мил и добър приятел, но стига и вие да сте такива с него. Скорпионът е изключително честен и откровен, но единствено с хората, на които има пълно доверие и са се доказали пред него през годините. Той държи на истинските отношения, без лицемерие, интриги и фалш. Имате ли приятел, представител на тази зодия, значи имате сериозен, верен и откровен човек до себе си, който не би премълчал недостатъците ви и не би ви спестил истината, колкото и болезнена да е тя.

 

Работа

Скорпионът харесва динамична, работна среда и не се плаши от физически натоварвания в работата, важното е тя да е интересна и стимулираща мисленето. Тази зодия определено не си пада по рутината и еднообразното ежедневие и позиции, които са свързани с постоянно стоене на едно място, определено не са подходящи за Скорпиона. Работата за тази зодия задължително трябва да е свързана с движение и творческо мислене. Скорпионът е и изключително добър ръководител, защото с лекота може да разпредели задълженията между подчинените си и да намери различни стратегии при възникване на проблем. Бързо мисли и още по-бързо действа, без страх, двуличие и излишна лоялност, това е Скорпионът - истински, емоционален и безкрайно честен.