Отвъд брака на Джейми Лий Къртис и Кристофър Гест 

  • Сподели:
Отвъд брака на Джейми Лий Къртис и Кристофър Гест 

Понякога малките неща са тези, които наистина ни карат да се чувстваме щастливи в брака.

Това е един от многото важни уроци, които Джейми Лий Къртис е научила през 37-те години, в които е омъжена за режисьора Кристофър Гест. Бракът е свързан с любов и романтика, но също така изисква ангажираност и упорита работа, отговорност и отдаденост, когато нещата не вървят особено гладко. Джейми Лий и Кристофър имат дълъг и солиден брак. Но въпреки че са заедно от 37 години, те знаят, че са необходими усилия, за да бъде бракът щастлив. И със сигурност през десетилетията си заедно са научили доста за това какво прави успешен и траен един брак.

Вярваме, че браковете остават здрави според решенията, които двамата партньори вземат, за да се ангажират с тях. Искахме да споделим тази история, за да може да видите, че когато сме открили правилния човек, цялата работа, която една връзка изисква, си заслужава заради любовта и сигурността.

Джейми за първи път срещнала Кристофър, когато била на 25 години и вижда снимката му в списание Rolling Stone. Тя веднага казала на приятелката си, че ще се омъжи за него. Съвпадение или не, приятелката ѝ познавала агента на Крис и предоставила телефония номер на Джейми, в случай, че той проявява интерес. Обаждане обаче така и не последвало.
Актрисата от ''Хелоуин'' продължила живота си и дори започнала да се среща с друг мъж, но без да се ангажира сериозно.
На една от срещите им, докато вечерят, Джейми забелязала, че Крис се намира в същия ресторант, три маси по-далеч.
Ден по-късно Крис се обадил и я поканил да излязат.

След месец той трябвало да лети до Ню Йорк, за снимките на предаването Saturday Night Live, но двамата вече били влюбени.
В разговор по телефона Крис я попитал дали харесва диаманти.

Оженили се бързо - едва четири месеца след първата им среща, през декември 1984 г. в къщата на свой приятел. Церемонията била интимна, а в 19:30 вече си били у дома. Известно време се борили с безплодието, докато в крайна сметка не искали да губят повече време и осиновили първата си дъщеря – Ани, която се родила през 1986 г., като познават и биологична ѝ майка. 
Наличието на дете наистина помогнало на двойката да се сближи още повече помежду си и да се почувстват като семейство.
Десет години по-късно осиновяват втората си дъщеря – Руби Гест, а самата Джейми дори е присъствала на раждането.
През 2021 г. Руби се обяви за транссексуална и за това си решение получи пълната подкрепа от своите родители.

Родителите на Джейми били много известни актьори с бляскава слава за времето си – това са баща ѝ Тони Къртис и майка ѝ, номинирата за ''Оскар'' Джанет Лий. Те се развеждат през 1962 г., когато Джейми била на три годинки. Това събитие оставило трайна следа у нея и тя не се усмихвала или прикривала с ръка усмивката си. От там развива и своята усмивка без зъби на показ, нейна запазена марка. Виждайки, че Кристофър се усмихва загадъчно по сходен начин, веднага разбрала, че той е нейната сродна душа. 

''Зад моята усмивка се криеше една тайна, която знаех само аз'', казва актрисата.

Семейството прекарва качествено време заедно и цени малките неща, които им се случват. Джейми е реалист, въпреки че определя себе си като ''сериозен романтик'', а Крис – нейният единствен. Актрисата има прагматичен поглед върху брака и оценява сигурността и спокойствието, които ѝ дава всеки един жест.
Тя има една метафорична фраза, с която точно описва брака:

''Не си тръгвайте, когато пейзажът се промени. Останете и продължете пътуването докрай''.

За 36-та годишнина от брака си, Джейми сподели снимка в социалните си мрежи, придружена от следното послание: ''Моята ръка в неговата. Тогава и сега…''