Първи Национални Награди за Стенд-Ъп Комедия в България

  • Сподели:
Първи Национални Награди за Стенд-Ъп Комедия в България

Златна статуетка, изработена от масивен бронз и 24-каратово златно покритие, ще отличи най-добрите професионални стендъп комици в България в първото годишно издание на "Golden Mic Stand-Up Comedy Awards".

За пръв път в страната ни предстои да бъдат връчени годишните награди за стендъп комедия "Golden Mic Stand-up Comedy Awards". Грандиозното събитие ще отличи най-добрите професионални стендъп комици, като един от тях ще си тръгне с 31-сантиметрова златна статуетка с приблизително тегло от 2 кг, изработена от същите материали и със същата технология, използвана още в Антична Гърция, с която се изработват и небезизвестните "Оскари". Една истинска титла, която да отличи най-заслужилите артисти.

Оценката на артистите ще се състои в няколко етапа, като за да гарантираме абсолютната обективност на събитието, фондацията организатор, както и всички свързани с нея лица, няма да бъдат част от журито, което ще връчи наградата. Едни от най-големите имена от българската комедия и шоубизнес ще журират ежегодните награди - Иво Сиромахов, Мария Игнатова и Димитър Туджаров - Шкумбата, а победителят от всяко годишно издание, ще бъде участник в журито на следващата година.

Всеки артист ще има право да кандидатства само с едно свое шоу, което задължително да не е било номинирано в нито една от предишните години. Номинацията, представянето и наградите за всеки артист ще бъдат обвързани със спешъла, с който е кандидатствал, като наградата цели да стимулира артистите да създават ново съдържание всяка година, и така да имат възможност да се включат в състезанието за елитния приз.

Тазгодишното издание на събитието ще се проведе в периода 29-31 юли в гр. Бургас, като любезен домакин ще бъде лятната сцена на HashtagPAVILION, разположена непосредствено до бургаския мостик.

Годишите награди "Golden Mic Stand-up Comedy Awards" ще се проведат в два етапа чрез гласуване. В първия етап, феновете на това изкуство ще гласуват за излъчване на 14-те финалисти. Във втория етап, гласуването на сайта ще определи носителя на НАГРАДА НА ПУБЛИКАТА, а затворено гласуване между всички регистрирали се за участие артисти (без значение дали са били сред номинираните финалисти или не) ще излъчи победителя в категория НАГРАДА НА ГИЛДИЯТА. С наградата ЗЛАТЕН МИКРОФОН ще бъде отличен този, който събере най-висока средна оценка от журито на живото представяне на своето шоу.

Наградите "Golden Mic Stand-up Comedy Awards" няма да бъдат просто отличие за най-голяма смешка. Те ще задават посоката на развитие през предстоящите години и ще стимулират новаторството. Ще поставят фокуса към актуалните за обществото теми и ще водят до смислена, конструктивна промяна през годините.