Пет неща, които трябва да знаете за зодия Овен

  • Сподели:
Пет неща, които трябва да знаете за зодия Овен

1. Интелигентност

Овенът е изключително интелигентен и дисциплиниран, когато има цел, неговото внимание е насочено изцяло върху дадената му задача. Хората от тази зодия са силни, откровени куражлии. Овните не харесват нелоялните хора и не толерират по никакъв начин измамата и лъжата. Те презират подобен тип хора и във всеки удобен случай са способни да им отмъстят, защото трудно забравят, когато някой умишлено ги е наранил, изключително злопаметни са и дори да простят, никога няма да забравят стореното зло.

2. Тревожност

Тази зодия има склонността да преживява всичко случващо се с голяма доза тревожност и излишни притеснения. Овенът винаги първо очаква възможно най-лошото и му е нужно време, докато обмисли логично ситуацията. Настървен и подготвен за всичко, той трудно успява да се зарадва на малките неща, защото винаги си има едно на ум.

3. Избухливост

Още един недостатък на тази зодия е лесното избухване, Овенът пали от раз и е способен да превърне и най-малкият проблем в грандиозен скандал, просто защото е набрал скорост, а и междувременно трябва да се пречисти от натрупаното напрежение, като го стовари на първия срещнат човек. Овенът е една от зодиите, които трудно се смирява с обстоятелствата и е от хората, които на всяка цена, трябва да изразят своето мнение по всеки поставен въпрос. И когато това мнение не съвпадне с това на останалите хора, Овенът започва да се изнервя и на показ излиза и избухливата му същност.

4. Черен хумор

Представителите на тази зодия имат малко по извратено чувство за хумор. Те могат без проблем да се само иронизират, както и на шега да изтъкват недостатъците на другите. Шегата на Овена е остра, груба и запомняща се. Неговият хумор по-скоро влиза в графата на черния, който другите хора определено не разбират и не харесват, но това не го спира да изразява своята остроумност, докато обижда останалите хора.

5. Непокорност

Овенът обича своята свобода и няма сила в света, която да го накара да следва дадени правила. Овенът е свободолюбив и предпочита да е сам господар на собствения си живот. Това е една и от причините, поради които е трудно да намери подходящ партньор, с който да се съобразява и да прави компромиси, защото за него е изключително трудно да сведе глава и да признае грешките си, както и да се старае да съхрани хармонията и мира в дадена връзка.

За Овена е по-важно да бъде себе си и да прави това, което го удовлетворява, без значение от чувствата на другите, когато е взел дадено решение, той просто действа без да се замисля, за последствията от него. Дори, когато обича, той пак си остава непокорен бунтар, за който не важат никакви правила.