Поставете новото начало сега!

  • Сподели:
Поставете новото начало сега!

Декември е един от най-красивите месеци, дори и тази година да не беше снежен. Свързваме го със светли празници, със събирането на семейството, с моменти, прекарани в прегръдките на любимия. Към края му няма как да не си дадем сметка колко и кои хора имаме около себе си.

Въпреки че сме благодарни, понякога ни става тъжно. Понякога осъзнаваме, че мечтите ни се превръщат в спомени, а надеждите – просто в мисли. И да… става ни тъжно.

Тук е моментът да си дадем сметка кой е най-важният човек за нас. И за всеки от нас това е човекът, който ни гледа в огледалото, чийто образ се отразява в заскрежените прозорци. Лесно е да поставим новото начало именно с настъпването на новата година, защото тогава някак си всичко започва на ново, по-чисто е и по-добро в душите ни.

Под снежните преспи в градините се заражда новият живот, който само след няколко седмици ще се появи и ще направи целия свят по-цветен. Някак всичко е по-позитивно.

Срещаме усмихнати хора, щастливи от прекараните празници с приятели и роднини, които не са виждали с месеци, срещаме влюбени, обичащи се още повече след първата споделена Коледа, срещаме щастие. Замисляме се, че за да го имаме, ще трябва да му освободим малко място и точно сега е моментът за това.

Покрай коледните и новогодишните празници, съзнателно или не, си даваме сметка колко приятели се оказват непознати и колко любими остават просто познати. Заслужаваме ли заради самите себе си да задържаме тези хора в живота си – всъщност не.

Заслужаваме много повече и ще го получим, когато сме готови за това. Когато спрем да се обръщаме назад и да живеем с миналото. Когато отворим себе си за истинското приятелство и любовта. А това е толкова лесно.

Това е рецептата всяка следваща година да е по-красива и добра от предишната, затова поставете новото начало именно сега!