Прекрасно мое АЗ, прости си!

  • Сподели:
Прекрасно мое АЗ, прости си!

Случвало ли ви се е да се изгубите? Не в превода, в МОЛ-а или нейде на екскурзия. Случвало ли ви се е да се изгубите в себе си? Е, на мен да и вярвам, че не съм единствената. Най-лошото на това да изгубиш себе си е, че не можеш да използваш пътна карта или какъвто и да е ориентир, освен собствените си чувства и възприятие, които обикновено в такъв момент са крайно прецакани.

И тогава става интересно! Не знам как точно се случи при мен. Дали от прекалените ми очаквания към всичко и всички, прекомерно многото работа и умора или това, че съм тотален control freak, но истината е, че изтерясах до степен, в която почнах да се саморазрушавам.

Да саботирам връзката си, работата си, отношенията с близките. Да виждам само лошото във тях, а също така и в себе си. Вече не дарявах емоция, а купувах подаръци и се сърдех, ако не ми отвърнат със същото. Не се радвах, когато правеха нещо мило за мен, а се цупех, че получавам "само толкова".

Изведнъж ми светна лампичката - превърнала съм се в меркантилна кучка консуматор, запълваща душевните си липси с разни парцалки, като всъщнст единственото, от което имах нужда, бе любов. А аз я имах в изобилие, просто не я виждах. Отхвърлях я, убивах я и после страдах, че съм нещастна и неразбрана.

Страдах, че съм се превърнала в малко злобно и себично създание, точно като тези, които презирах. Осъзнах, че съм се превърнала в свой собствен антипод, в желанието си да успея, да се харесам, да бъда модерна и ... и каква, по дяволите?

Не искам да съм многострадалната Кари Брадшоу или разюзданата и вървежна Саманта Джоунс! Искам да съм Шарлът - скромна, умна и обичана! И бях! И съм! И пак ще бъда, въпреки че някакси съм го забравила.

Мили мои, не бъдете като мен! Не се губете, защото ще изгубите!

Обични мои, простете ми и ме обичайте! Само вашата любов ще ме върне!

Прекрасно мое АЗ, прости си! Преоткрий се и бъди себе си!

Само това има значение, защото когато спреш да уважаваш и обичаш собственото си аз, всички други ще последват примера ти. А вероятността да го проумееш прекалено ... Знаеш! :)

Снимка: descargargratis.download