Присъствай "тук и сега"

  • Сподели:
Присъствай "тук и сега"

Процесът на присъствие "тук и сега" е толкова простичък, колкото и сложен. Той е едно истинско предизвикателство. Как става?

Предлагам ти в следващите няколко минути да присъстваш "тук и сега" и нищо друго да няма значение за теб. Няма минало, няма бъдеще. Само тук и сега. Остани в това "тук и сега" колкото можеш по-дълго. Упражнявай се всеки ден поне 2-5 минути.

Забележи какво се случва с тялото ти. Може ли да остане за малко неподвижно. Иска ли да мърда, да се намества? Какво е дишането ти? Откъде тръгва, накъде отива? Свържи се с това дишане и стани едно с него. Дишане - издишане. И нищо повече.

Забележи какво се случва в ума ти. Какви мисли нахлуват. Коя мисъл се задържа за по-дълго време, коя мисъл е мимолетна. Коя мисъл ти харесва, коя те обърква, натъжава. Преживявай всяка мисъл, без да правиш никакви изводи и заключения.

Забележи какво се случва в душата ти. Какви чувства изпитваш точно тук и сега. Какви емоции изплуват? Какво "говори" с теб настоящето? Иска ли миналото ти да си поправи път, а бъдещето? Къде са спомените? А въображението ти? Има ли я паметта?

Забележи какво се случва с теб. Имаш ли връзка с детето вътре в теб сега? А с Висшия разум? Как осъзнаваш себе си "тук и сега"?

Каквото и да се случва с теб "тук и сега", опитай се да не осъждаш преживяването си. Не му слагай оценка, етикет, мнение. Просто присъствай!

Много скоро ще разбереш, че каквото и да се случва в живота ти, ти го приемаш. Без да му слагаш оценка "добро" или "лошо". Всичко идва и си отива…

Още интересни материали от автора прочетете на: svetlushall.wordpress.com.

Още по темата на Курс обучение "Как да управлявам емоциите си чрез НЛП?".

Вижте и:

Медитация и НЛП за цялостност на моята душа.

Медитация за мисията на моята душа.

Медитация За връзка с Аза.