Програмирайте годината, месеца, деня си…

  • Сподели:
Програмирайте годината, месеца, деня си…

Поддържането на постоянно състояние на щастие е възможно. Не е лесно, докато се изгради навик за това. 

Как се изгражда навик за постоянно състояние на щастие? Като програмирате годината си за успех! Като програмирате месеците, седмиците си за успех! Като програмирате деня си за успех.

Задаването на програма за деня изисква постоянство, работа, желание. Ето и плана:

1. Започваме с програмирането от предходната вечер.

Миговете преди сън, 10-15 минути, отделяйте за благодарност. Пишете на лист (най-добре е да си водите дневник) за какво съм благодарен днес. Избройте за начало 5 неща, а всеки ден ги увеличавайте така, че да стигнат до 10 благодарности. Това упражнение успокоява, фокусира ни върху наистина съществените неща, хубавите преживявания през деня.

Благодарността е най-високата вибрация. По-висока от любовта и щастието. Изберете 5 неща, които сте изрекли, направили, дори помислили и увеличавайте с по едно всеки следващ ден.

2. Когато заспивате се фокусирайте върху положителна настройка на вашия ум.

Какви хубави неща искате да ви се случат на следващия ден. Усетете това случване – все едно вече имате деня, за който мислите и мечтаете. Вижте себе си в тази картина – как изглеждате, как говорите, как се движите, какви чувства ви изпълват.

Така, влизайки в света на сънищата, позволете си да програмирате един смислен, вълнуващ и ползотворен ден. Нужно е не повече от 10 минути упражняване.

Някои тибетски учители обясняват това състояние като призрачен свят между вашата смърт в този живот и събуждането ви в следващия. Вижте мига, в който ще дойдете отново на този свят, когато алармата на часовника ви събуди.

3. На сутринта, когато отворите очи, но все още сте сънени, отделете време за себе си (20 минути).

С полуотворени очи насочете мислите си към дишането. Това е вашето лично време за програмиране на един прекрасен ден. Тези 20 минути са най-важните и безценни части от деня ви! Какво да правите през тези 20 минути?

- Вдишате дълбоко и издишате дълбоко (10 минути). Насочвайте мислите си към това дишане. Следете дъха си, следете начина, по който се повдигат гърдите ви и после се връщат към изходно положение. Така, постепенно, насочвайте мислите си навътре във вас, към вашия вътрешен център.

Гонете всяка появила се мисъл, която идва и я заменяйте с едно нищо – втренчвайте се в нищото. В началото ще успявате за секунда-две, с времето ще се увеличава това състояние на безмълвие и липса на мисъл с още няколко секунди.

- Правете го всяка сутрин по едно и също време, докато не го почувствате като навик. Ще разберете, че е любим навик, когато стане ваша любима част от деня.

- Не мислете за нищо. Ако ви е трудно, мислете само за вдишванията и издишванията си. Как си поемате дълбоко въздух, как бавно го изпускате този въздух в дълбоко издишване. Нищо повече да няма в ума ви.

Когато направите десетина дълбоки вдишвания и издишвания, идва ред на друг вид дишане – почти спряло дишане. Толкова тихо и замръзнало трябва да е дишането ви, че гърдите ви изобщо да не се повдигат. Вдишвате и издишвате, колкото да не умрете. Едвам-едвам.

По време на това упражнение – отново 10 минути, насочете мисълта си към програмиране на деня. Заявете наум какво искате да ви се случи през деня, как да ви се случи. Ако имате въпрос, проблем, фокусирайте се върху разрешаването на проблема, върху намирането на отговора. Винаги може да си припомните как сте имали вече подобна трудна ситуация и неясен въпрос и как вече сте се справили. Нужно е само да си припомните как сте се справили и с какви усещания и чувства сте били изпълнени.

Насочете ума си към успех, към спокойствие, към щастие. Опитайте се да видите цялата визия за вас и предстоящия ден. Каквото и да се случи след това с вас, вие ще сте готови да посрещнете всички предизвикателства.

Ако искате да научите повече за НЛП (Невро-лингвистично програмиране), заповядайте на Тренинг "Какво представлява НЛП?".