Пускат любовни писма на Кенеди на търг

  • Сподели:
Пускат любовни писма на Кенеди на търг

Любовни писма, писани от Джон Фицджералд Кенеди, ще бъдат пуснати на търг в аукционна къща в Бостън. „Можете да прочетете всички биографии и да научите любопитни неща за характера на някого, но сега можете да прочетете мислите на някого“, казва президентът на къщата.

Любовните писма, които са пуснати в търга, са три на брой и са адресирани до шведка аристократка, която срещнал през 1953 г – няколко седмици преди да се ожени за Жаклин Кенеди. Писмата биха могли да бъдат продадени за над $30,000, смятат от аукционната къща. Търгът е следващата седмица, на 12 май.

Трите писма са общо осем страници и включват едно пълно писмо и две частични бележки, написани от бившия президент до Гунила фон Поуст. Пълното, ръкописно писмо от 1956 г., което Кенеди пише на фон Поуст, е подписано от тогавашния сенатор на Масачузец с логото на Сената на Щатите, пише People.

В първото писмо Кенеди пише на фон Поуст, че ще пътува до Швеция през годината и я пита за адрес, на който могат да се видят. Във второто пише, че Кенеди е загрижен как ще я види, след толкова години, в които не са се виждали. „Не е ли странно след всички тези месеци?“, пита президентът и продължава, че първоначално ще бъде трудно, защото ще бъдат като непознати. Но не точно. След писмата Кенеди и фон Поуст се срещат още веднъж, поне според информация на аукционната къща.