R. Kelly е признат за виновен по всички обвинения в сексуално насилие

  • Сподели:
R. Kelly е признат за виновен по всички обвинения в сексуално насилие

Робърт Силвестър известен с псевдонима си Aр Кели, е признат за виновен по всички девет обвинения по делото за сексуални престъпления.
В понеделник, 27-ми септември, журито в Бруклин, Ню Йорк, представи обвинителната присъда по всички обвинения в процеса за сексуално насилие.
Обвиненията включват шест жени жертви, включително покойната R&B изпълнителка Алия, която се омъжи за Кели през 90-те години.
Тогава Алия е била едва на петнадесет години. Незаконният съюз между двамата, освен, че е ключов аргумент на правителството, е и в основата за формирането на тази присъда.
Кели отрече съществуването на каквито и да било нарушения и пледираше невинен по всички обвинения срещу него, включително рекет, подкуп, принуда, корупция, примамване и сексуален трафик. 

54-годишният хип-хоп изпълнител е прекарал около две години във федерален затвор. 
Обвиненията срещу него обхващат дългия период от 1992 до 2017 г. По време на процеса прокурорите заявиха, че сред предполагаемите жертви, са две момичета на 16 г. и едно на 17 г., които за първи път се срещат с Кели на различни негови участия, частни партита или други публични събития. Именно на такива мероприятия се предполага, че рапърът е набелязвал жертвите си, в съучастие със своите служители, охранители и мениджъри, възползвайки се от своята популярност. 
В хода на процеса, който започна във федералния съд в Бруклин на 18-ти август, прокуратурата призова десетки свидетели, включително жени и мъже обвинители, които твърдяха, че са претърпели сексуално и психологическо насилие.

Речта на защитата беше кратка и предимно съсредоточена върху свидетели, които твърдяха, че никога не са виждали Кели да извършва някакви актове на злоупотреба.