Равносметките

  • Сподели:
Равносметките

Ако още не сте видели, много скоро със сигурност ще забележите как всички започват да си правят равносметка за изминалата година и съответно план какво трябва да променят в следващата. Най-вероятно ще се съгласите с мен, че такива много рядко са успешни, нали?

В никакъв случай подобни заключения и съответно намерения не са безсмислени или излишни, напротив. Добре е да живееш осъзнато и да анализираш случилото се, за да можеш по-лесно да се учиш от живота си и да израстваш. Хубаво е да си поставяш цели за бъдещето и да бъдеш наясно какво искаш. Увличаме се от еуфорията, но няколко дни по-късно всичко остава такова, каквото е било - само на хартия.

Липсва ни основната съставка - действието! Забравяме, че точно то задвижва нещата и създава възможностите. И няма никакво значение дали е началото или краят на годината, дали е слънчев денят и кой е сезонът. Само и единствено действието прави промените в нашия живот.

Бъркаме, като мислим, че времето може да бъде поставено в граници. Делим го на ден и нощ, на тази и другата година. Не, времето е едно. То не може да се раздели на парчета, а тези парчета, които сами създаваме във въображението си, не са различни, ние сме. Времето си е същото и то плавно и хармонично съществува независимо кой момент настъпва за нас.

Натоварваме го със символично значение, което подбужда в нас повече решителност и вяра. В тези моменти сме подтикнати да направим нещо ново и различно. И всичко това е много хубаво, стига да запазим убежденията, които сме създали, за по-дълго време и да бъдем постоянни в решенията си.

Нищо не свършва, нищо не се загубва, нищо не се и преобръща, защото времето няма граници! Затова, ако искате промяна, тя може да се осъществи само чрез вашите действия. Не забравяйте, че за всяко ваше желание най-подходящият момент е точно сега, независимо колко е часът. В началото или по средата на годината, винаги се чувствайте специални!