Разбери какъв тип съзнание притежаваш

  • Сподели:
Разбери какъв тип съзнание притежаваш

Три типа съзнание или "основен начин на мислене" класифицират хората според някои психолози. В основата на това разделение е заложена склонността да се рискува и да се идентифицира "истината" – универсална, без украси и обслужваща интереса на човек.

Първи тип съзнание - "Жертва"

Хора с това ниво на съзнание приемат условностите и наложените правила в живота за догматични. Имат нужда от верни ориентири и опора, от личен пример, който да следват и на който да се възхищават.

Лесно се объркват, още по-лесно променят моралните си норми в зависимост от обстоятелствата. Движат се предимно от собствените си нужди и инстинкти. Страхът за оцеляването в един по-общ смисъл е водещо чувство и стимулатор.

Не обичат да рискуват, защото това е заплаха за комфорта им, а им липсва и достатъчно вяра в личните умения и сили. За това си търсят държавна или чиновническа работа на заплата. В повечето случаи се приемат като "жертва" на обстоятелствата и не мислят, че от тях зависи нещо.

Втори тип съзнание - "Владетел"

Хора с това ниво на съзнанието имат висока самооценка, вярват в собствените си сили и в успеха. За това не се страхуват да рискуват и да започват от начало!

"Който не рискува, той не печели" е тяхното мото. Притежават градивна упоритост и голяма находчивост, защото и в най-малките възможности съзират значими шансове, а и не се съмняват в крайния и позитивен резултат. Те не си задават въпроса: "Защо на мен?", а си казват: "Когато ти поднесат лимони, направи си лимонада!"

Обикновено притежават буден дух, имат мнение, което отстояват и е трудно променяемо. Те определят "правилата на играта", те насаждат идеите и волята си върху другите. Те са лидери, които се приемат като "владетели" на живота си. Често имат собствен бизнес и са "работодатели" на хора с тип съзнание "Жертва".

Трети тип съзнание- "Вълшебници"

Хора с това ниво на съзнание успяват да постигнат всичките си цели.

Те вярват, че "плуват в море от възможности", притежават нужното, за да са щастливи и за да реализира намеренията си. Негативизъм тук не съществува, защото се анализират причинно-следствените връзки, така че се отстраняват препятствията своевременно и се трансформират с лекота в успехи.

Това е най-високото ниво на съзнание, което е лишено от предразсъдъци, бариери, лъжовни и субективни представи. Това е съзнание, което се добира чрез прозорливост до "универсалното право" и предназначение на личността, която в този смисъл е защитена!

Тук рискът е толкова добре преценен, че се тълкува като допълнителни шансове, а не опасност. Желанията се имплантират в действителността бързо, подобно на "вълшебство", тъй като човек е научил уроците си и се изкачва на по-високо стъпало- социално, духовно…

Източник: horoskop-astrom.com