"Регресия на зачатието" свързва човека с духовната и националната му програма

  • Сподели:
"Регресия на зачатието" свързва човека с духовната и националната му програма

Учи, че само това, което те оздравява, разрешава проблемите ти и те въвежда в триединството "Личност, Род, Народ", е вярното за теб.

Квантовият психолог инж. Валентин Ковачганев е един много интересен изследовател на причините за болестите, проблемите, нещастията ни... Завършил е ВХТИ, София и Първи университет за нова култура алфа-омега (ПУНК), основан от Кубрат Томов. Членува в Боянския клуб.

Автор е на книгите "Регресия на зачатието", "Подсъзнание, прераждане и нива на съзнание", "Изгубеният фараон". Създател е на методиката за личностно израстване, реализация и връзка с нивата на свръхсъзнание "Регресия на зачатието".

Съосновател и председател е на сдружението "Другото Училище – силата на българския дух". Заедно с Медицински Център "Авицена", то разработва програмата "Комплексна Медицина" в съзвучие с последните достижения на медицинската наука.

Приоритетът на "Другото училище", казва той, е първо да се постигне личностно развитие, после намиране мястото ни в рода и накрая в народа, в обществото. За да се постигне триединството "Личност, Род, Народ". А признае ли те народът ти, цял свят те е признал. Тогава излизат на преден план и общочовешките стойности.

Но да искаш да те признае американец, това означава, че ти погазваш националното си самочувствие. А пък когато погазваш законите на националното си самосъзнание, означава, че си неосъзнат. Служещите на чужди програми и идеологии пък са слаби, нереализирани хора, но ако си осъзнат, имаш собствена идеология.

Сам стигаш до Бога, а ние българите имаме в това отношение особено големи възможности. Когато присвоиш или изкривиш историята на един народ, взимаш неговата сърцевина, той вече не работи със своите достижения и изпада в неадекватност. И структурата му без тази златна среда не издържа, разпада се.

"Другото училище" предлага лични, семейни, партньорски и бизнес-консултации, защото повечето хора имат нужда да бъдат подтикнати да се учат, да не бъдат като малките деца, играещи и хвърлящи "пясък", бутащи "камиончета", защото се качват на степенката на истинския Камион, едва когато пораснат в Духа, казва квантовият психолог.

Но едва когато започнат да управляват обществото с грижа за процесите в него, за истинския духовен растеж, тогава "играта" им става отговорност. Тогава показват достиженията си в целия свят.

Вписват се в общочовешките стойности чрез осъзнаването на личностния и националния си идентитет. И работят с тези си достижения за всеобщото благо. А това се случва като използваме осъзнато подсъзнанието си.

- Инж. Ковачганев, какво е най-важното, което трябва да знаем за българския родов корен, за българския родов егрегор?

- Този сложен процес трудно може да се разбере, особено ако хората се държат умишлено в невежество. Иначе народът ни е безценен. Но тъй като превъплъщенията на родовете в материалния свят са свързани със способностите на жените да реализират техните потенциали, ролята им е много важна. Те имат призванието да служат на рода си, да раждат деца, да възпитават в тях родолюбив светоглед и почит към дедите им.

Вместо това, днес те все повече са подтиквани да се състезават с мъжете и така все повече да се отдалечават от чисто женската им мисия и същност. А, за да я изпълнят, те трябва да бъдат напълно осъзнати и отговорни. Народът ни, като цяло, пък трябва да реализира интелекта си в материален аспект, да си изгради познание за света и за смисъла на живота.

И едва тогава ще се появи реалната програма за развитието на нашия народ и за реализацията му на картата на света - като част от общочовешките ценностни достижения. За жалост, обаче, в тази посока никой от властниците не проявява грижата да развие интелектуалния му базис, върху който после идва и духовното просветление.

- Затова ли са се случили многото ни национални катастрофи?

- Поговорката ни "прост народ - слаба държава" дава недвусмислен отговор на този въпрос. Тъкмо затова няма желаещи във властта да повдигат нивото на умствения потенциал на народа ни. Но пък имаме нашите танци, хорá и песни, които резонират дори и в малките българчета, чистят ги от илюзии, пазят ги от злото. А това че в момента световният елит е в криза, също дава шансове за развитието на народите.

- Говори се за 7 основни български рода, 7 гумнá, хармани на българщината...

- Много неща се говорят, но всяко казано нещо трябва да има "сянка" на земята, проявление в материалното. И ако говорещият тия неща не пояснява кое и как се проявява в реалността, а само ви подканва да му вярвате и да го следвате, то той просто ви манипулира и използва.

- Казва се също, че българин не било толкова национална принадлежност, а повече духовна степен, затова имало много желаещи духове да се прераждат в страната ни…

- Това е така, но по-важното е този, дето го казва, да ви отвори нови полета и възможности, а не само, събирайки ви на седенки, да се опиянява от собствения си глас. Такива хора смучат сила от вашите духове, за да оцелеят и да ви препратят към техните учители, да ви направят послушни. Да се откажете от своето и да отидете в чуждото.

Повишаването на вибрациите наистина отваря пространствата, но дали с това се дават и законите, правилата, с които да ги изпълните? Не може човек отвън да ви научи на родовата ви пътека. Та, той не е открил още своята, щом се занимава с манипулации. Но слава Богу, че ние сме народ и бързо се усещаме, реагираме адекватно.

- Има и становище, че истинските българи не били тези по кръв, а по количество на орендата, на духовната сила. Днес сигурно има вече доста такива хора, щом се готвим за нов етап от еволюцията си?

- И квантов преход има, но какво е неговото проявление и кой може да го ползва? Скоро ме питаха какъв е процентът на прогледналите и просветени хора у нас, като очакваха да са над 30 процента. А, всъщност, те са много по-малко. Няма и един на сто души.

- Много хора днес са убедени, че първите ни владетели са разпределили мисията на българите на още други 7 народа (украинци, руснаци, хървати, германци, британци, французи и турци /тюрките от рода Ашина, водещи началото си от рода Дуло, които имали охранителна мисия)… 

- За рода Дуло може да се говори много. По-важното е да не се вторачваме толкова в нашата роля и мисия, другите народи също имат своето място в свръхсъзнателния земен разум, както и свой път, по който да го постигат. Ние също си имаме такъв път. Но в незнанието си, не трябва да залитаме във величие и самозабрава.

- Има много стари податки за това, че сме имали и змейски родове, в които жените са били вещерки, с вещи знания и умения…

- Имало е заложено дълголетие и привкус на други измерения, но как може да говориш това на хора, дето вярват, че времето не съществува?

Доста неща нахвърляха като понятия псевдоучители и псевдодуховници, но кое какво е, всеки сам предстои да си отговори, прекарвайки го през себе си. Само това, което решава проблемите и води до реализация, до оздравяване, е вярно, другото са алабализми, които изобщо не ни са нужни.

- Щом всичко в живота ни е кармично обусловено и свързано с определени уроци, то това, навярно, се отнася и до разводите и създаването на нови семейства, смесени родове? 

- Но как да се разведем в децата, които сме създали? Безхаберието на родителите може да им донесе само проблеми и наранявания. А всеки си идва със своя роля, свое място в живота и няма как да стане друг, колкото и да се програмира, синхронизира спрямо каквито и да било ситуации и измислени полета. Пък и смяната на ролите става само и единствено, преминавайки през смъртта.

Затова е нужно да се смирим и да приемем ролите си, да бъдем прости и истински в живота си. Точно тук особено много помага методиката "Регресия на зачатието", запознава с информация за истината в настоящия ни живот, заложена още при зачатието. Но, който си напише домашното, после може и да си "поиграе", а който не успее, се разболява и трябва още много да се учи как да се реализира, ако иска да не изгуби смисъла на живота си.

- Да, защото най-голямата ни битка винаги е била за нашата духовна и национална идентичност…

- Нашата национална духовност е в нашите кости, в нашите гени и няма кой да ни я открадне, само трябва да се научим да я реализираме, а не само да си говорим големи приказки. Затова и аз не се боря с тарикатите, а работя за повишаване способностите на всеки да бъде себе си, да се реализира в материалния свят.

Да е подготвен за точните закони в другия свят, в които няма приказки и лъжи, а всичко неработещо се разпада. Затова се казва, че духът на умрелия си почива в другото проявление на енергията.Така че тази борба за идентичност е много важна, защото, познавайки себе си, своята индивидуалност, ние опознаваме и прилагаме своите огромни възможности.

Интервюто взе: Лияна Фероли