Скъпа, не ме чакай за вечеря

  • Сподели:
Скъпа, не ме чакай за вечеря

Тя отново получи смс: "Скъпа, не ме чакай за вечеря. Имам много работа. Ще се прибера късно. Целувки."

Това беше вече вторият такъв смс за тази седмица. Тя стоеше на кухненската маса, въртеше между пръстите си чашата с коняк и размишляваше... Децата пораснаха и се изнесоха от вкъщи, за работата й е все едно, техническият преглед на колата мина, зимните гуми са сложени, има много време до финала на любимия сериал, а ипотечният кредит е почти изцяло погасен... Просто да живееш и да се радваш... Но не е така.

Всъщност за последния месец смс-те са шест. Ето ги, всичките са в телефона... Макар и с различно съдържание, смисълът е все същият. Тя не е глупачка! Какво се случваше? Нима това се случи и на нея? Какво не правеше както трябва? Да, вярно е, сексът е съвсем нарядко, но кой има чак толкова нужда от него? За толкова години се беше превърнал в рутина и не носеше никакви емоции... Просто секс. Не, не е проблемът в секса...

ТЯ... Коя е ТЯ!??

А ТЯ е свободна и разведена. Работи в съседния кабинет. Строга и мила. Има всичко: жилище, кола, огърлица от Tiffany и комплект бельо от Victoria’s Secret. Заплатата й е достатъчна, за да си позволява луксозни почивки на планински и спа курорти. Тя не изисква нищо, но е готова с усърдие да подари на чуждите мъже радостта от общуването... не само в офиса.

Ухажвана, красива, нищо не иска и никого не измъчва със среднощни разговори и любовни смс-и. Походила е достатъчно. Тя не се опитва да се омъжи. И не изпитва необходимост да скрепва отношенията си с подпис. Красива и ухажвана... Тя просто се наслаждава на живота и секса. А и защо не?

Тя знае, че рано или късно ще започнат проблемите и скандалите и претенциите за отдадените години. Не че й е все едно, но тя смята, че това удоволствие се заплаща и е готова да понесе цената – дори и да се наложи да понесе разговор с жена му (ако тя успее да се добере до нея). Нека тогава да си го прибира обратно...

Но съпругата постъпи по-мъдро. Тя смени имиджа, гардероба си и цялото си отношение към ситуацията. Записа се на курс по аржентинско танго, рисуване, фотография... Направи се, че нищо не забелязва и започна да живее за себе си.

Започна да стои по няколко часа в салона за красота и въобще спря да се вълнува от това дали той ще се прибере за вечеря. И започна да обръща внимание на мъжете около себе си. А те пък започнаха да й отвръщат със същото.

Докато един ден срещна друг мъж, за когото тя стана ухажваната и красивата, а ненужният й досега секс придоби съвсем ново качество. И ето, мина почти година...

Мъжът й получи втори смс за една седмица: "Скъпи, не ме чакай за вечеря. Имам много работа. Ще се прибера късно. Целувки."

А той стои на кухненската маса, върти между пръстите си чашата с коняк и размишлява...

Автор: Виктор Малахов / Източник: Gnezdoto.net / Снимка: salon.com