Скорпионска му работа

  • Сподели:
Скорпионска му работа

Понеже е "скорпионският" месец и аз съм малко или много пристрастна, ще ви направя едно намигване. Не, няма да пиша за себе си. Не съм такъв егоцентрик и нарцис. Не отричам обаче, че ще пиша за такива като мен. Знам, че няма да кажа нещо ново, но искам да го напиша, както аз съм го уловила.

Без значение дали си падате по зодиакални знаци, вярвате или не в тях, или си мислите, че всичко е поза, зависещо конкретно от всеки човек, защото скорпионът не е просто зодия. Скорпионът е природа. Втора същност. Маниер на поведение. Начин на мислене и действие, които малцина разбират и усещат.

Няма да преувелича, ако кажа, че те с радост биха си сменили зодията. Че на кого му е приятно да "ръфа" от себе си, и то по-добре от всеки друг, който иска да ги сдъвче?

Не искам да лаская никого, понеже скорпионите са толкова позьори, колкото едно цвете на киноложка изложба:) Все пак, там само кучетата са на показ. Но като стана дума за кучета, няма как да не отбележа факта, че скорпионите били най-верните приятели. Е, така е!

Достатъчно е да харесат някого и този някой да успее да им влезне под кожата и да ги подръпва леко по опашката - те им остават верни до края. Моногамни са в приятелството. Не кръшкат. Не шикалкавят. Но изискват същотото това отношение. Онова личното, което се носи във въздуха и е в промеждутъка между мълчанието и въздишките.

Но не си ли паднат по някого - не можеш да ги разубедиш. Категорични в преценките си, люшкайки се от едната крайност в другата, което не означава, че винаги избират правилната.

Фини, самовглъбени, емоционални, мълчаливи и лесно раними от "малките неща". Остри, пиперливи, мъчни, трудни, придирчиви в комуникацията с околните и общуването със самите себе си.

Казват,че хората не долавят същността им, но всъщност те не позволяват тя да бъде овладяна докрай. Егоисти, но чаровници. Чаровници в странността си. Разбъркани в подредеността и увереността на чувствата, думите и действията. Менящи настроенията си, като влюбена тийнейджърка пред огледалото, която сменя няколко тоалета за отрицателно време преди срещата с любимия...

Несдържани в решимостта да кажат нещата такива, каквито са! Постоянно търсещи провокацията - интелектуалната, любовната, сексуалната, приятелската и неприятелската дори. А тя много често наранява, натъжава, изтощава и обезверява.

Бих казала, че скорпионите са талантливи в схватките с другите, но често губещи в борбата с тях самите. Мазохисти. Жадуващи вътрешния мир и сговорчивост, които почти винаги успяват да се измъкнат по пантофи.

Именно затова имат крещящата нужа от облагородяване - постоянна и периодично повтаряща се. Облагородени могат да бъдат от всеки, който пожелае и успее да ги разбере и усети по "скорпионски".

Но авантюристите и желаещите да се впуснат в това начинание не са много. Коства много усилия, нерви, инат - граничещи с непукизъм. "Да обичаш на инат", както се казва един български филм.

Дали си заслужава - може да кажете само вие!

..............................................................
На всички, припознали себе си или познали другия в написаното по-горе.