Стъпка към щастието с Шри Шри Рави Шанкар

  • Сподели:
Стъпка към щастието с  Шри Шри Рави Шанкар

От 28 до 30 май в цяла България – както на живо, така и онлайн, ще се проведат курсове с дихателни техники и медитация, водени от опитни инструктори на „Изкуството да живееш“.  В три последователни занятия по 3 часа (петък, събота и неделя) ще бъде направена “стъпка към щастието”. На тези курсове, на които също с видео връзка от Индия ще се включи  и основателя на Изкуството да живееш, Шри Шри Рави Шанкар, който ще отговаря на въпросите на участниците.

Шри Шри Рави Шанкар е съвременен духовен водач и инициатор на образователни, хуманитарни и благотворителни проекти по цял свят. Духовният лидер набляга на техниките на дишане и медитацията като начин за редуциране на стреса и намиране на щастие. През 2009 г. е поставен на 5-то място в класацията на списание “Форбс” за най-влиятелните хора в Индия.

Целта на курса e научаване на методи за зареждане с енергия и справяне с отрицателни емоции като гняв и тревожност. Курсът е подходящ и за хора, страдащи от паник атаки – често срещан проблем, особено в резултат на пандемията от Covid-19,  проблем, с който се борят най-вече младите хора в активна възраст.

По време на курса се научават ефективни дихателни техники за балансиране и укрепване на организма, йога позиции за отпускане и зареждане на тялото, както и ще бъдат представени четири начина за зареждане с енергия, положителни чувства и емоции. Акценти ще бъдат знанието за седемте нива на съществуване, както и дихателно-медитативната техника Сударшан Крия, която пречиства организма на клетъчно ниво, освобождавайки от негативните емоции и натрупан стрес.

Някои от другите предвидени акценти са: Йога Нидра за дълбок покой, тайната как да живееш в настоящия момент, техника за справяне с егото и интерактивни групови процеси.

Част от курса са и инструкции за самостоятелно практикуване на Сударшан Крия у дома. Курсът е създаден специално да осигури цялостно трансформиращо преживяване под ръководството на сертифицирани инструктори на Изкуството да живееш. Чрез дишането се елиминира негативността, а пречистващите дихателни техники доказано повишават качеството на живот на практикуващите ги.