Старомодно ли е да сме романтични на първа среща?

  • Сподели:
Старомодно ли е да сме романтични на първа среща?

Светът се променя, а с него - хората и отношенията помежду им. Едва ли пикът на вашата първа среща е например да похапнете сладолед или да посетите лунапарк... Това днес звучи безумно, но някога е било романтичен блян на влюбените.

Кои са страхотните старомодни навици, които е добре да знаете – може пък да ви дадат идея как да импровизирате в любовните пътеки...

1. Цветя

Нито е срамно, нито старомодно. Всяко момиче обожава цветята, а и самият факт, че обектът на неговите чувства си е направил труда да избере красив букет, разгаря любовния пламък. Винаги приемайте с радост поднесените цветя от обожател и никога не се подсмихвайте иронично – те са знак и на уважение!

2. Музика на живо

За вас не знам, но аз определено не обичам, когато изляза за пръв път с момчето, което харесвам, да отидем на клуб, в който изпотени хора танцуват по-скоро на шумове, отколкото на музика. Много по-приятно ми е да послушам някоя банда, да отида на пиано бар, да седна и да изпия някой коктейл и ако искам – да потанцувам.

3. "Искаш ли да излезем довечера?"

Как се реагира на така директно зададен въпрос? Не се сепвайте от него – той върши много по-добра работа, отколкото бръщолевенията за това дали би могло да бъдете нещо повече от приятели. Ако човекът насреща започне да остроумничи така, насърчете го да е по-прям, или направо вие предложете срещата - така де, хванете бика за рогата!

4. Изясняване на очакванията още в началото

Дали сте просто двама души, които се наслаждават на компанията си, или нещата са по-сериозни? Въпросът може и да е неудобен, но това е вашият шанс да си изясните какво предстои. Не го ли сторите в началото, по-нататък може да донесе негативни емоции, както за вас, така и за другия. Никакви недомлъвки!

5. Скрийте електронните устройства!

Когато двама души са заедно сравнително отскоро, те не се познават добре и трябва да общуват един с друг, да се гледат в очите, за да доловят искрите, прехвърчащи между тях. Какво обаче виждаме днес: двойки, седнали един срещу друг, сърфират мълчаливо из нета през мобилните си телефони.

Ужасно нелепо е по средата на разговора да започнете да пишете "спешен" sms на приятелката си или да избухнете в неуместен смях от нещо забавно във "Фейсбук", но за което вашата компания няма и понятие! Дразнещо е и едва ли след подобна първа среща ще има втора и трета - защото ясно сте показали на човека, който стои срещу вас, че не ви е интересен.

6. Романтични жестове

"Аз му подарих медальон / запалка като жест за приятелство, а той не ми е подарил нищо, значи не иска да инвестира във връзката ни". Това са глупости, не мислете по този начин! Не се срамувайте да правите и получавате малки подаръчета – те са забавни и ясно показват, че ви е грижа за него/нея. Винаги е приятно да демонстрираш, че ти пука – ще бъде оценено по достойнство и по реакцията ще разберете дали обектът на вашата любов си струва именно по дребните романтични детайли.

7. Треска пред гардероба

Много хора и от двата пола изпадат в паника какво да облекат на първа среща, но помислете – много хора някога са имали само две-три, най-много четири различни и сносно изглеждащи дрехи. И въпреки бедния си гардероб са се влюбвали! Не с тоалет ще смаете своя нов любим, а с излъчването си, затова можете да се облечете както искате, без много-много да се притеснявате. Е, разбира се, трябва да сте спретнати и стилни, но ако ви е удобно с маратонки и спортно яке, няма проблем.

Важното е да изглеждате и да се чувствате добре и да бъдете себе си. А и ако нещата са сериозни, той/тя все някога ще ви види във всекидневно облекло, така че не е нужно да поставяте началото на връзката с блестяща рокля и 15-сантиметрови токчета. Те биха изглеждали ужасно претенциозни, ако сте избрали за първа среща киносалона или малък клуб с жива музика.

8. Секс на първа среща

Ей това е драма, в която мъжете и жените изпадат от памтивека. Много хора очакват първата им среща да завърши в леглото, ако има взаимно привличане. Хубаво е обаче да не отивате с нагласата, че секс непременно ще има. Ако все пак решите да му/й идете на гости, знайте, че:

- Той/тя се е държал лошо със сервитьорите в ресторанта? По-добре не правете секс с него/нея;

- В дома на избраника/избраницата ви няма никакви книги? Сексът в този случай не е най-добрата ви идея.

Тези две неща са били важни и преди век, и преди половин век, и макар днес четенето и приятните отношения с непознати да не са приоритет, имайте ги предвид – наистина са важни!