Стивън Хокинг: Има смисъл само ако не се отказвате

  • Сподели:
Стивън Хокинг: Има смисъл само ако не се отказвате

Има толкова много мъдри проникновения за Вселената, живота и човека, изречени от проф. Стивън Уилям Хокинг - английски астрофизик, че само цитатите от него може да бъдат събрани в няколко тома, но HighViewArt.com реши да бъде минималист, подбирайки своите 10 любими мисли от големия визионер. 

1. "Интелигентността е способността да се адаптираш към промените."

2. "Животът би бил трагичен, ако не беше забавен."

3. "Най-големият враг за знанието не е невежеството, а илюзията за знание."

4. "Простотата е въпрос на вкус."

5. "Тихите хора имат най-гръмки умове."

6. "Хората, които се хвалят със своя коефициент на интелигентност, са определено губещи."

7. "Фактът, че ние хората, нищожни струпвания от най-елементарните частици в природата, можем да се доближим толкова близко до разбирането за законите, които управляват нас и нашата Вселена, е истински триумф."

8. "Трябва само да се вгледаме в себе си, за да видим колко интелигентен живот може да се развие в нещо, което не бихме искали да срещаме."

9. "Цялата история на науката е постепенното осъзнаване, че събитията не се случват по произволен начин, а отразяват определен основополагащ ред, който може би е – или може би не е – резултат на божествено вдъхновение."

10. "Първо, помни, че трябва да гледаш нагоре към звездите, а не надолу в краката си. Второ, никога не се отказвай да работиш. Работата ти дава смисъл и цел, защото без нея животът е празен. Трето, ако имаш достатъчно късмет, ще намериш любовта – помни, че я има, и не я отхвърляй."