Така че, кои са истинските крадци тук?

  • Сподели:
Така че, кои са истинските крадци тук?

По време на обир в Гуанджоу, Китай банков крадец извика на всички в банката: "Не мърдайте! Парите принадлежат на държавата, животът си е ваш".

Всички в банката, легнаха тихо. Това се нарича "Концепция на промяната на мисленето" - смяна на конвенционалния начин на мислене.

Когато една дама легна на масата предизвикателно, крадецът извика към нея: "Моля бъдете цивилизовани. Това е обир, а не изнасилване!"

Това се нарича "Да бъдеш професионалист". Фокус само върху това, което си обучен да правиш!

Когато банковите крадци се завърнали у дома, по-младият (завършил икономическо училище) каза на по-възрастният крадец (който има завършен 6 клас): "Брато, нека да броим колко имаме."

Възрастният обирджията не се съгласил и казал: "Ти си много глупав. Има толкова много пари, че ще ни отнеме много време да ги преброим. Довечера, по новините ще ни кажат колко сме обрали от банката!"

Това се нарича "Опит." В днешно време опитът е по-важен от квалификациите на хартия!

След като крадците си заминаха, управителят на банката каза на банковия супервайзър да се обади бързо в полицията. Но супервайзърa му каза: "Чакай нека вземем $ 10 милиона от банката за себе си и да ги добавим към 70-те милиона, които преди това бяхме присвоили от банката!".

Това се нарича "Плувай с течението." Преобразуване на неблагоприятната ситуация в твоя полза!

Супервайзърът каза: "Щеше да е добре, ако имаше грабежи всеки месец."

Това се нарича "Убий скуката." Личното щастие е по-важно от работата ти.

На следващия ден телевизионните новини съобщават, че 100 $ милиона са взети от банката. Крадците преброяват и преброяват и преброяват, но отчитат само $ 20 милиона.

Крадците са много ядосани и започват да се оплакват: "Ние рискувахме живота си и взехме само $ 20 милиона. Управителят на банката взе $ 80 милиона за нула време без да си мърда пръста!"

Управителят на банката се усмихваше щастлив, защото чрез грабеж, покри загубите си на пазара на акции.

Това се нарича "Улавяне на възможността." Желание да поемаш рискове!

Така че, кои са истинските крадци тук?

Източник: ovarna.bg