Тактики за самозащита от неподходящи връзки

  • Сподели:
Тактики за самозащита от неподходящи връзки

Изпадаме в моменти, в които чувстваме, че просто трябва да има някого до нас, но междувременно не се чувстваме щастливи и удовлетворени от тези отношения. Поддържаме тази връзка с нагласата, че можем да променим човека до нас и да го превърнем в наша сродна душа, но това почти никога не се получава. Заблуждаваме се, че е по-добре да сме с някого, отколкото да бъдем сами – но истината е съвсем различна. Неподходящите хора, които срещаме, освен че губят времето ни, успяват да ни вкарат в една самозаблуда, която влияе негативно на нашето самочувствие и щастие. Затова ще ви разкрием няколко лесни тактики, чрез които да не попадаме в капана на неподходящите връзки.

''Връзките и браковете се разрушават, когато единият човек продължава да се учи развива и расте, а другият стои неподвижен.'' Катрин Пулсифер

Престорени чувства – Още в самото начало, ние трябва да знаем, дали искаме тази връзка да бъде продължителна или просто ще е с цел взаимно забавление. Може би оставаме във връзка, просто защото сексът с този човек ни харесва и смятаме, че това поставя основите на стабилни отношения. Може би смятаме, че не искаме да бъдем повече сами и просто се задоволяваме с това, което ни е под ръка.

Нужно е да различаваме престорените романси, които след себе си носят проблеми и болка. Още в самото начало на отношенията си с даден човек, ние, трябва да осъзнаем, какво точно ни събира с него - дали са чувства, добър секс или просто нуждата от партньор. Тогава ще разберем дали тези отношения заслужават нашето време, усилия и чувства или не.

Имайте самочувствие и се придържайте към своите стандарти –  Когато се намирате в етап, в който вашето его е особено крехко, е много лесно да снишите летвата. Никога не позволявайте липсата на самочувствие да ви отведе при неподходящ партньор, с когото нямате никакви допирни точки.

Разберете, че е по-добре да имате период в живота си, в който да сте сам, отколкото зле придружен – този период бързо ще премине и междувременно, вие ще разполагате с нужната енергия и свобода да се впуснете в ново приключение. Но докато се крепите за спасителната лодка, може да пропуснете много възможности, които биха ви позволили да срещнете своята сродна душа. Истината е, че няма как да срещнете човека за когото мечтаете, ако в момента сте прикрепени до безличен и неподходящ партньор.

Начертайте план в главата си, какви са вашите желания и цели в живота – Така ще може да поставите на везната вашите интереси и тези на партньора ви. Да прецените, дали има допирни точки или коренно се разминават вашите възгледи спрямо бъдещето. Дори и да вярвате силно, че противоположностите се превличат, то не е съвсем вярно, защото това привличане е предимно в началото, след което разликата в мненията, в погледите над ситуациите се разминават, което от своя страна пренарежда картите и тази връзка започва да се изпълва с ежедневни търкания, скандали и напрежение.

Случва се да срещнем човек, с когото ценностите ни се разминават и в този случай е по-добре да останем приятели, отколкото да задълбочаваме тези отношения във времето.

Не изливайте чувствата си пред всеки срещнат – Ако искате да се предпазите от неподходящи партньори, действайте предпазливо и никога не разказвайте целия си живот още през първите ви срещи с този човек. Партньорите, които търсят раними души, обикновено го правят с цел по-лесно да ги манипулират. Поради този причина винаги трябва да изглеждате силни, самоуверени и да не давате възможност на някого, да ви удари там, където най-много би ви заболяло.

Никога не позволявайте животът да ви се върти само около един единствен човек Бъдете свободни да излизате и с други хора, не се затваряйте в себе си и в измислената приказка, породена от вашето съзнание. Излизайте, обменяйте опит с другите хора и бъдете по-социални. Не се вманиачавайте в един единствен човек.

Дори и да усетите съвсем леки подсказки, че този човек се разминава от вашите представи за идеален партньор, не тъпчете на едно място и не си губете времето с него. Излезте и срещнете своята сродна душа.

''Никоя връзка не е перфекта никога. Винаги има някои начини да се наведеш, да направиш компромис, да се откажеш от нещо, за да спечелиш нещо по-голямо.'' Сара Десен