"Там" не е по-добре от "тук"

  • Сподели:
"Там" не е по-добре от "тук"

Когато твоето "там", за което мечтаеш или към което се стремиш, стане "тук", ти просто ще откриеш друго "там", което пак ще изглежда по-добро от твоето "тук".

Не бягай от себе си. Спри, обърни се с лице към проблемите и ги реши. Тогава твоето "тук" ще стане най-доброто място за живот.

Поставянето на цели и преследването на мечти не трябва да става за сметка на живота Тук и Сега - единственото време и място, където всъщност живеем.

Отлагането на живота за бъдеще време е бягство, както и живеенето с миналото.

Поставянето на условия винаги те затваря в омагьосан кръг и ти пречи да изживееш пълноценно настоящия миг - единственото, което наистина имаш.

Предизвикателството е да живееш Тук и Сега. За това ще ти помогнат уроците на признателността, необвързаността, изобилието и мира.

Признателност: "Щом престанеш да сравняваш това, което имаш, с това което нямаш или което искаш да бъде, ти ще започнеш да се наслаждаваш на това, което е." - Чери Хюбър

Необвързаност: "Може би един от най-трудните уроци е да не изпадате в зависимост от очакваните резултати от своите действия." - Джоан Борисенко

Изобилие: "Най-богат е онзи, който изпитва истинско задоволство от това, което има в момента." - Робърт К. Савидж

Мир: "Не е нужно да правите каквото и да е. Просто живейте." - Стивън Ливайн

Д-р Чери Картър-Скот, из "Ако животът е игра, това са правилата"