Театър „София“ гостува на Празника на черешата 2021

  • Сподели:
Театър „София“ гостува на Празника на черешата 2021

Емблематичният за град Кюстендил „Празник на черешата“ тази година ще се проведе от 25 до 27 юни и ще има богата културна програма. Тя ще стартира с постановката на Театър „София“ – „Апетит за череши“. Прекрасните артисти Симона Халачева и Юлиян Рачков ще очароват зрителите, като ги пренесат на едно пътуване с влак. Пътуване към себе си и към любовта...

Как протича едно живеене, в което бленуването за бляскав живот в столицата става част от ежедневието? И не се ли размива по този начин границата между „измисления“ и „реалния свят“? Точно в това се състои и темата, около която се завърта историята на персонажите - как това зашеметяване и главозамайване от „светлините на града“ се отразява на двама млади и техните взаимоотношения? Късно ли е да се опознаят и вгледат един в друг, след като толкова години са били заслепени от представата за себе си и идеята за личностно самоусъвършенстване? Отговорът ще се разкрие на 25 юни от 19 часа в НЧ „Братство 1869“.

„Много се радвам, че духът на театъра и духът на тази постановка ще се срещнат с духа на градския празник в Кюстендил“, коментира директорът на Театър „София“ Ириней Константинов.