Термините, свързани със секса, които трябва да знаете и разбирате

  • Сподели:
Термините, свързани със секса, които трябва да знаете и разбирате

Въпреки че вероятно са минали години, откакто ви се е налагало да водите подобни разговори, езикът продължава да се развива. Това означава, че има повече термини, жаргон и сексуални ориентации, които трябва да добавите към репертоара си, за да останете в крак с времената.
За това ви сглобихме един полезен секс речник. Някои от тези думи са жаргон, други са сексуалност, трети - позиции, но всички те са важни за изследване и представяне.
Хайде да започваме.

Абросексуален: Сексуална ориентация, която описва някого, чиито сексуални предпочитания и/или привличане се променят с времето. Това може да изглежда като някой, който веднъж е казал, че е бисексуален, по-късно излиза като асексуален.

Алосексуален: Сексуална ориентация, която описва някой, който изпитва някакъв вид сексуално влечение към някого или нещо.

Amazon (позиция): Разширена сексуална поза, която е комбинация между мисионерска и каугърка. Долният партньор ляга по гръб със свити във въздуха колене, а партньорът, който ще бъде отгоре, застава между краката си и бавно се спуска върху партньора си. И двете страни са преплетени, а топ партньорът използва коленете и ръцете си за баланс.

Аноргазмия: невъзможността да се постигне оргазъм.

Асексуален: Човек, който не изпитва липса на сексуално желание. Този човек може да бъде привлечен от някого, но не изпитва нужда да се сближава физически с него.

Автосексуален: Някой, който изпитва сексуално влечение към себе си.

Без седло: Да правите секс без презерватив. Това е рисковано и малко опасно, тъй като увеличава шансовете ви за ППИ и/или бременност.

Косплей: Съкращението идва от "игра на костюми" и се отнася до обличане като един от любимите ви герои от поп културата и приемане персоната на този образ.

Кремпай: Определението без десерт е, когато семенната течност видимо изтича от вагината или ануса след еякулация по време на секс.

Еротична хипноза: Известна още като "хипно секс", еротичната хипноза е форма на хипноза, която увеличава сексуалното желание, сексуалните чувства и сексуалните реакции.

Сиво сексуално: Сивото сексуално попада в асексуалния спектър и дефинира индивиди, които изпитват сексуално влечение и сексуални чувства много рядко – до няколко пъти през целия си живот.

Омнисексуален: Сексуална ориентация, която описва някой, който е привлечен от всички хора, независимо от техния пол.

Пансексуален: Сексуалното, романтичното, емоционалното, физическото или духовното влечение към хората, независимо от тяхната специфична полова идентичност или сексуално изражение. Пансексуалността попада под чадъра на бисексуалността, но надхвърля привличането както към мъжете, така и към жените.