Точно това, което правиш днес, е великото събитие!

  • Сподели:
Точно това, което правиш днес, е великото събитие!

Толкова сме съсредоточени върху бъдещето, че го пропускаме, планирайки го. Едно от най-прекрасните неща, които могат да ни се случат в този живот, е да имаме мечта, но не и да промечтаваме живота си.

Често ние живеем чакайки - да ни се случи нещо, за да се зарадваме, да натрупаме определено материално състояние, за да направим това, което искаме, да сбъднем мечтата си, за да бъдем себе си. По този начин ние доброволно отказваме да разгърнем изцяло потенциала си и да спечелим от възможностите, предлагани ни сега.

Казват ни да мислим в дългосрочен план, но пропускат да уточнят, че за да го осъществим, трябва да изпълваме всеки един момент от настоящето с действеност! Да, за да осигуриш това, което искаш за бъдещето си, трябва да живееш възможно най-активно сега, да пробваш и да сбъдваш по пътя си всички малки желания.

Не осъзнаваме нещо изключително важно – стъпките, които извървяваме сега, са също толкова важни, колкото вече сбъднатата ни мечта. Това, което ни се случва в момента, е също толкова вълнуващо и специално, колкото изживяванията, донесени ни от нея. Също толкова велики са постиженията ни днес и също толкова щастливи са дните ни, колкото тези, очакващи ни след сбъдването й.

Тук и сега ние се учим на това, благодарение на което ще създадем бъдещия си живот. Тук и сега придобиваме инструментите, с които ще си го построим. Точно в този момент ние пишем историята си и заедно с това я изживяваме.

Всичко е еднакво важно, без едното не би било възможно и другото. Ето защо още днес ние вече изживяваме нашата мечта. Не пропилявайте времето си, превръщайки я в нещо далечно и хипотетично, тя вече съществува, защото това, което ни задвижва не са парите, не е известността или властта, а точно нашите вътрешни умения - да се учим, да преодоляваме страховете си и да обичаме.

Живейте истински и изпълвайте всеки един момент - това, което искате в бъдещето, е всъщност недоразвитият от вас потенциал в настоящето!