Това, което съкровено искаш, ти се полага!

  • Сподели:
Това, което съкровено искаш, ти се полага!

Често си мислим, че можем да оставим това, което ни се иска или трябва да направим за по-късно. Мислейки си, че го поставяме в списъка със задачи, ние всъщност го задраскваме още преди да сме го записали. И защо е така, защо смятаме, че винаги ще получим втори шанс и ще имаме времето да довършим започнатото?

Казват, че ако не изпълниш дадена задача до двадесет и четири часа, то шансът да я реализираш се смалява до минимум. От една страна можем да се замислим за това колко лесно сме способни да се откажем от каквото и да е, било то дори нещо, което самите ние искаме.

От друга – способността ни да премисляме, която засенчва инстинкта ни, този първичен импулс на сърцето. Разбира се, влияние задължително ще имат и околните, защото нашият навик да споделяме и да се сравняваме пробужда впоследствие множество съмнения и ни кара насилствено да променим собственото си мнение.

Каквото и да говорим, важно е само едно – всичко, което имаме, е единствено моментът тук и сега! Има безброй варианти на това какво би могло да се случи всяка една минута и ние никога няма да можем да предположим всички от тях.

Никога не знаеш как ще се подредят събитията в живота ти нито през следващите десет минути, нито пък – следващите десет години. Може би ще срещнеш някого, може би ще завали пороен дъжд или пък ще ти се отвори благоприятна възможност. Сами знаем, че всичко се променя и то понякога толкова бързо, затова не трябва да губим време в правене на планове, в изчакване на правилния момент или притеснения за бъдещето. Направи го сега!

Направи каквото винаги си искал, посети местата, за които мечтаеш, доближи се до това, което обичаш, бъди с хората, които те правят щастлив! Защото никога не знаеш какво ще се случи, как ще се нареди пътят ти и този на хората около теб, какво ще направи времето с живота ти, така че възползвай се. Ако трябва дори граби с шепи, защото това, което съкровено искаш, ти се полага! И не се страхувай, не чакай, не мисли прекалено много, просто се наслаждавай… направи го сега.