Вдъхновяващият начин Камила Макконъхи да накара децата си да обикнат здравословно хранене

  • Сподели:
Вдъхновяващият начин Камила Макконъхи да накара децата си да обикнат здравословно хранене

Децата на Камила Алвес и Матю Макконъхи се превърнаха в претенциозни дегустатори и новата ѝ детска книга, ''Just Try One Bite'', показва как здравословният начин на живот може да бъде забавен за цялото семейство.

Камила признава, че не винаги е давала идеалния пример на трите си деца. Тя си спомня, че веднъж децата ѝ я заловили на ''местопрестъплението'' да измъква шоколад от високия рафт в кухнята и я попитали какво прави. ''Хванаха ме'', казва тя.
Но пък си дава сметка, че след като това им прави впечатление, значи си е свършила добре работата като родител, който насърчава здравословните хранителни навици.

Относно тези нейни промъквания за доза захар, Камила споделя, че това я стимулирало да търси други алтернативи и заместители, като например веган шоколада.
Този поучителен момент за всички напомня за сюжета на първата детска книжка на 39-годишната майка и домакиня, ''Just Try One Bite'', написана в съавторство с Адам Мансбах и илюстрирана от Майк Болдт, която обръща сценария към придирчивия вкус и злоядството. В книгата се разказва за семейство, в което трима братя и сестри се опитват да убедят родителите си да оставят сладоледа настрана и да пробват малко броколи.

Леви (13 г.), Вида (12г.), и Ливингстън (9 г.) - са преминали през различни етапи на развитието си и хранителната си култура. Обикновено няма нужда да напомнят на родителите си, че трябва да се хранят правилно. Децата са били овластени да правят собствен информиран избор в рамките на разумното, когато става въпрос за тяхното дневно меню.

Камила припомни, че енергийните напитки са били една от първите им теми за разговор в този дух.

''По никакъв начин не съм забранила консумацията да определени храни. Това, което направих, е по-скоро да предложа информиран избор на децата си и ако поискат дадено нещо – първо да прочетат какви са неговите съставки. Ако искат да ядат определена храна, те трябва да са наясно какво съдържа тя. След като са прочели етикета, ги питам: Това звучи ли ви като нещо, което бихте сложили в устата и тялото си. Не съм перфектен родител, просто се опитвам във всичко да внеса баланс. Яжте сладолед, хапвайте понички, но се въздържайте да правите това всеки ден'', обясни Камила.