Вие кажете на съдбата какво искате

  • Сподели:
Вие кажете на съдбата какво искате

Много често искаме да получим знак от съдбата. Дори да не го наричате така, признайте си, че когато трябва да вземете важно решение, просто очаквате везните да се наклонят към едната страна. И най-често си мислим, че това не зависи от нас, а от начина, по който ще се стекат обстоятелствата. Казваме си, че времето ще покаже, но така ли е наистина?

Когато става въпрос за желанията ни, можем да бъдем много плахи. Не искаме да изберем страна, ако не сме напълно сигурни. Предпочитаме да изчакаме, защото ни се иска никой или нещо да ни подскаже как трябва да постъпим.

Въпреки че обичаме да вярваме в това, често забравяме, че посоката, в която ще се развие животът ни, може да зависи точно от нас. Вселената услужливо слага всичко на мястото му, но също така спира, за да се заслуша в нашите мечти и намерения. Очакваме някой друг да реши вместо нас, но ние сме тези, които трябва да направят крачката, а според нея ще бъде подредено и бъдещето ни.

Има моменти, в които сякаш се въртим в постоянен кръг, всичко се повтаря и годините стават ежедневие. Тогава имаме чувството, че в системата на живота ни е станал "бъг". Истината е, че се страхуваме да продължим, поради което постоянно отлагаме промяната за по-късно, а така оставаме в същото състояние, мечтаейки за нещо различно и сърдейки се, че то не ни се случва.

За да преценим дали действието, което мислим да предприемем ще бъде правилно или не, трябва първо да го направим. Няма друг начин, понякога наистина е нужно да стреляш на сляпо и да рискуваш, за да можеш после да се обърнеш назад и да си направиш равносметка - да се научиш от грешките си, да се вдъхновиш от успехите си, но най-вече да свикнеш винаги да действаш!

Не чакайте, не се колебайте и не премисляйте - това не може да ви помогне, но може да пропилее ценно време. Не се страхувайте от грешките и не търсете одобрението на света. Първо кажете на съдбата какво искате и чак след това ще разберете дали тя е против или не!

И все пак помнете, че във всеки случай това, което ви се случва, наистина е за ваше добро.