Всяко едно нещо си има противоположност, за да има хармония

  • Сподели:
Всяко едно нещо си има противоположност, за да има хармония

Снегът си има топлина. За нас това е разтапяне на снежната покривка. За природата е урок, че нищо не е вечно. Едно топло докосване може да разтопи и най-големите ледове.

Облаците, пълни с дъжд, си имат слънце. Ние хората казваме, че вали, но за природата това са сълзи. Ако облаците си нямат слънце, кой ще ги успокои, когато плачат?

Слънцето си има луна. Хората наричат това ден и нощ. За природата е несподелена любов. Ако слънцето си няма луна, как щеше да разбере колко силно може да обича?

Северът си има юг. За нас това са географски посоки. За природата е красотата на различията. Ако северът си няма юг, как щеше да разбере, че животът може да бъде по-топъл?

Всяко едно нещо си има противоположност, за да има хармония. Не само в природата е така. В живота ни е по същия начин. Грешните стъпки носят правилен урок в себе си. Ако не ги беше направил, как щеше да видиш верния път?

Неуспехът поражда мотивация. Ако не си се провалял, как би разбрал колко силно можеш да се бориш? Днескашното нещастие носи в себе си утрешно щастие. Ако не си страдал днес, как ще оцениш радостта си утре?

Помни, че ако в този момент имаш трудности, ти си купуваш хубави моменти. Нищо не е безплатно на този свят.

Нематериалните неща са много по-скъпи, защото се купуват с парченца от душата. Ако искаме нещо, трябва да сме готови да изтърпим неговата противоположност. Това е част от сделката.

Всичко е въпрос на гледна точка. Ако гледаме надолу, ще виждаме калта, която е останала след бурята. Погледнем ли нагоре, ще забележим, че е изгряла дъга след дъжда.