За какво си гладен? Квантова прогноза за периода 22 - 27 април 2016

  • Сподели:
За какво си гладен? Квантова прогноза за периода 22 - 27 април 2016

Единственият начин, по който можем да повишим качеството на коя да е дейност е чрез грижата. Тя е фундаментална за всеки процес и представлява законът за даването и получаването. Колкото и каквото даваме на другите, също толкова трябва да даваме и на себе си.

На практика обаче се получава точно обратното: или прекаляваме с даването и се докарваме до изтощение, болести и крах – ролята на саможертващия се; или директно заявяваме "Не мога да се грижа за себе си, някой трябва да се грижи за мен" – ролята на егоцентрика.

В периода 22 - 27 април 2016 г. Слънцето пребивава в хексаграма 27 - Грижа/Подхранване, което ще активира за всички нас едно не особено комфортно осъзнаване, а именно: силен ли съм или съм слаб?

Способен ли съм да се погрижа сам за нуждите си, или искам от другите? Разчитам предимно на собствените си ресурси или източвам ресурсите на другите? Имам ли граници в обгрижването към другите?

Животът е много трудно нещо. Всички знаем това. Грижата повишава качеството на процеса и улеснява преживяването на изпитанието. Всяко човешко същество се нуждае от някого, когото го е грижа за него. И в опитите си да получим най-подходящата грижа за себе си, ще създаваме и ще прекъсваме връзки с другите. Нарича се алчност.

В следващите 6 дни може да се почувстваме обсебени от нуждата да имаме много повече, отколкото ни е необходимо. Или да забележим това у другите, да ни се струват алчни. Мощта, почерпена от имането на повече, отколкото ти е нужно, независимо дали сексуално, мисловно или материално.

В непрестанното търсене на подобряване на живота, често се случва да се пристрастим към самото търсене! А пристрастявайки се, се лишаваме от личната си сила и изобщо от възможността да ни харесва да сме живи на този свят. И в крайна сметка се оказваме зависими – към хора, ситуации, емоции, секс, субстанции и пр.

Алчноста неизбежно осакатява и разболява. Животът не търпи дисбаланс в даването и получаването. Ако искаме да сме здрави и успешни в живота е необходимо да обърнем внимание на този основен жизнен закон.

Здравословно е да проумеем, че първо трябва да се погрижим за себе си, и после да даваме. Какъв е смисълът да се раздаваш за другите до припадък, ако собственият ти живот и здраве са необгрижени? За да дадеш, първо трябва да имаш.

И така, в следващите 6 дни може да се окажете в ситуация, в която да се грижат за вас. Или другите да проектират върху вас очакването, че ще се погрижите за тях. Еднакво некомфортно е да си в позицията на слабия, или в позицията на силния.

Бъдете внимателни в този период, тъй като е възможно да си въобразите, че някой човек може да се погрижи добре за ресурсите ви, а като резултат да ви ограби и офейка.

Възможно е да бъдем свръхподозрителни и да се питаме "това обгрижване струва ли си изобщо, има ли действителна стойност? Мога ли да се доверя или не?".

В хексаграма 27 е заложена болестта, която казва: "Не вярвам на нищо и никого, затова не мога да се ангажирам с никаква грижа". Болестта на света е самоомразата и подозрението към себе си. Единственият лек – подходящо образование. Докато сме невежи и отказваме да се променяме, ще изпитваме вечен глад и жажда, нескончаема алчност.

Страхът, че животът е безсмислен, без цел и посока, е причината да ставаме егоцентрични. Ето защо себепознанието и самообразованието са усилия, които си струват.

Самообезпечен или вечно копнеещ? С тази тема ни провокира Слънцето в периода 22 - 27 април 2016, и всеки има възможността сам да осъзнае това за себе си.

Ако сте любoпитни да узнаете повече за себе си и за света чрез астрологията и системата Хюман Дизайн, или имате дилема и се нуждаете от подкрепа, можете да се свържете с мен на 0885 38 77 88 или на PoweredIn@gmx.com.