За маймунките и мечетата. Или за знаците на първата среща

  • Сподели:
За маймунките и мечетата. Или за знаците на първата среща

Природата с цялото си непретенциозно съвършенство ни дава хиляди отговори, дори на най-сложните житейски загадки. Те са пред нас, просто трябва да сме наблюдателни и да се научим да ги разчитаме и разбираме.

В следващите редове ви очаква знанието как да разчитате част от тези знаци в определени ситуации. Ще се изненадате как това знание ще промени живота ви, а и на много ваши приятели. Странно и за самия мен, ние хората не сме изгубили своите животински инстинкти, включително и в подбора на партньор/ка.

Повтарящите се ситуации с еднозначни знаци

Ще насоча вниманието ви към две тривиални ситуации, познати на всички нас.

Първата: Среща с прекрасно момиче или момче, привлякло вниманието ни, превърнало се в обект на нашите емоции и фантазии. Но, за наше огорчение разбираме, че той/тя е обвързана от години.

От куртоазия продължаваме разговора и виждаме как се прокрадва "лъч надежда", връзката им се крепи на неистови усилия, а той/тя не оценява любящата си половинка. Разговорът естествено протича по посока "всичко е свършило отдавна, дори не се чуваме". И ето как изведнъж откривате недооценено "съкровище", което е чакало точно вас.

Втората: Отново среща, с леко сдържано, но и странно общително момче/момиче. Съвсем приветливо, дори лъчезарно. Бързо разговорът отива на темата с връзките, а изненадате е всеобща. Човекът срещу вас е съвсем сам, но в никакъв случай отчаян, сякаш има всичко на този свят, явно силен.

Странно как разговорът тече леко, няма притеснения, нямам емоционален боклук, с който да ви облее. Човекът е готов да ви допусне бързо до себе си, но на определена от него дистанция. Той/тя е готов/а да експериментира, но бавно, дава ви възможност да говорите, да се опознаете.

Какво е закодирала природата в тези ситуации

Доста красиви и познати на всички нас ситуации. Сега е моментът да се върнем към тайните на природата и да разчетем скрития й език. Какво ли ще ни каже тя?

Природата, този континуум от обвързани помежду си процеси и строги закономерности, вероятно ни е показвала хиляди пъти отговорите на въпроса "Какво ли ще се случи между нас?" и ни е предпазвала от "омагьосаните кръгове", даващи отново и отново все същата грешна позиция.

Ключът към отговора

Маймунките и мечета. Да, това са двете животни, ключ към разгадаването на ситуациите. И по-точно тяхното поведение.

В този ред или сте запленени от развоя на краткия шарж или сте ме помислили за луд и сте решили да не си губите повече времето. Но все пак, ако продължавате да четете, то вие ще получите разкошен и точен отговор. Кратък житейски урок от природата.

Отговорът, скрит зад маймунките и мечетата

Маймунките: Вероятно ви е правило впечатление поведението на маймунките. Помагайки си с ръце, крака, опашка те отскачат от клон на клон. НО! Никога не пускат предния клон, преди да са се хванали за новия. Иначе ще паднат, така е устроена природата им.

Сега си припомнете конструкцията на ситуацията от пример 1. Да, там има двама мъже (или жени), един/а в бъдещето и друг/а в миналото (той/тя е там, но не е нужен/а), разположени като клони. По средата е нашата "маймунка" - тук бъдещият и миналият партньор са в позицията на клоните, маймунката ще пусне предния клон, едва след като се хване за новия.

Ето, природата ни е дала поведението на малкото и хитро маймунче, за да се научим да предвиждаме поведението и на хората от категорията маймунки.

Тези хора – маймунките. Те винаги влизат в следващата си връзка по идентичен начин. Пускат се от "стария клон", след като намерят нов по-хубав, за който могат да се хванат.

Ще поясня за по-невнимателните. Скъпи приятели, ако една маймунка дойде при вас, независимо от нейната история, то бъдете 100% сигурни, че ще си замине по същия начин, както е дошла, разказвайки същата история и за вас, на следващия "клон".

Мечетата: Да обърнем внимание и на мечетата. Да тяхното поведение е идентично с поведението на човека от втория пример. Мечетата са силни по природа, те са готови да прекарат зимата сами, сгушени в своето леговище, чакайки пролетта, осланяйки се на съдбата, своята сила и воля! Мечетата не прибързват, те са търпеливи и чакат своята "пролет", защото тяхната природа ги води по труден път, който може да бъде извървян само от силните.

Тези хора – мечетата. Готови са да чакат, нямат страх от самотата, болката и тежките зими. Те ще тръгнат в следващата си връзка без емоционален багаж, с гордо вдигната глада и без лъжи.

Олицетворението

Определено всичко в природата се движи по правила, имащи своето превъплъщение на много места и всичко намира свое олицетворение в нечий различен образ.

Това кратко хумористично описание на двете основни начални ситуации на доста връзки (бих казал всички) дава много истинска оценка на предиспозицията на много връзки. Разбира се, всеки има право да оспори истинността на шаржа, нарисуван с думи, особено ако е от маймунките.

А, той – шаржът "За маймунките и мечетата" е само заигравка с думи. Плиткият хумор за дълбоката истина е само идея към опознаването на хората и предпазването от разочароващи връзки.

Но! Защо се изненадвате от действия, които вече сте виждали веднъж!? :)