Запознанство по интернет – мисията (не) възможна

  • Сподели:
Запознанство по интернет – мисията (не) възможна

Голяма част от ежедневието ни преминава в социалните мрежи, докато на заден фон сме сред природата, на работа или дори на почивка "далеч от света". Ето защо, когато моя позната ме информира за наскоро започналата ѝ връзка с невероятен младеж не къде да е, а в приложение за запознанства, се заех да проверя до колко е възможно и лесно да се запознаеш с интересен човек по този нетрадиционен, но отдавна стартирал метод.

В продължение на месец успях да се запозная с голям брой мъжки индивиди, всеки сам за себе си изключително индивидуален, всеки презентиращ се по уникален начин и все пак имаха няколко общи черти на поведение.

За огромно съжаление, "обикаляйки" в търсене на принца или достатъчно материал за
статията, попаднах на доста приятели, които са семейни или с дългогодишни връзки.

Не знам как точно са процедирали мъжете в добрите стари времена, но днес... ами днес не процедират, нито много им се отдава, нито имат желание, за това свидетелства и фактът, че повечето симпатяги не понечват да поведат разговор и слава богу, че се бях заела сериозно със задачата си и сама ги заговарях.

Е, след безбройни чатове и няколко срещи съм готова да ви представя добре познатия на някой тип едно или така наречените "всезнайковци". Толкова много интелект на едно място, че се чудите дали докато не подготвя поредния си доклад за НАСА , някак е намерил и мъничко време да си потърси приятелка.

Започва с натрапчиво поведение (естествено след като сте го заговорили), пита ви къде работите и това е достатъчно да даде оценка на умственото и интелектуалното ви състояние към дадения момент. Като цяло, скъпи мъже, никой не обича да чува цяла история за живота си въз основа само на работното си място или това къде живее – дори тя да е напълно вярна, нито желае да разбира колко предсказуем е животът му. Така че ако може да има съвет, подходящ за ситуацията, той вероятно е "Въпроси и отговори", никакви прибързани заключения, питайте, за да научите.

Следващият често срещан модел на поведение е на тези прекрасни и свежи хора, които ще нарека "хижарите". Техните снимки ги издават отдалеч за начина им на живот. Снимани на фона на прекрасна гледка, изглеждат замечтани и освободени от веригите на обществото. Като цяло доста интересни хора, но ако не си падате по спане на открито всеки уикенд или неочаквани разходки на стоп, това определено не е човекът за вас. Те са забавни и открити, но детското и фриволното са нещото, което поне аз не бих могла да преглътна.

След дълги разговори се съгласих да изляза с един от представителите на тип три и смея да твърдя, че може би това са най-заблуждаващите мъже. Симпатични и всеотдайни в разговора, не са натрапчиви и са изключително красиви, но (явно винаги има "но") те имат всевъзможни други проблеми. В този случай страх от обвързване, вследствие на тежка предишна раздяла. Просто бягайте през глава, не сте спасителя в ръжта и определено не, той не желае да бъде спасен.

Неочаквано, но не и изненадващо се натъкнах и на тип ... ох доста типове станаха, да кажем на тези прекрасни и луди по своему хора (редно е да кажем, че са хора, защото доста от тях се срещат и при женската част, не само при мъжете), които за съжаление смятат, че е напълно нормално да проследят местоположението ви и да се появят най-ненадейно пред дома ви. Звучи доста стресиращо и на практика е, но точно от тези хора можем да научим най-много.

Смея да твърдя, че по принуда или любопитство проведохме доста задълбочен, макар и кратък разговор с представител на тези луди глави и за мое учудване успях да оценя макар и по-късно откритото му поведение, от което лъхаше плашещ магнетизъм и желание за непринудена комуникация. Оставих го разбира се безкрайно разочарован с въпроси за това дали и колко е нормален, в неговия утопичен и доста изкривен свят, за повечето от нас, хората не си причиняват лоши неща и не е никакъв проблем да отидеш след кратка комуникация неканен, проследявайки човека.

Така и така си комуникирате, защо не и наживо? И ако все пак не сте от типа "широко скроени хора" горещо препоръчвам да изключвате тази прекрасна опция на всички средства за комуникация, чрез които ставате лесно откриваеми, в противен случай рискувате да се натъкнете на доста по недружелюбен от моя ухажор.

Останалата част от сайтовете за запознанства е пълна с типичните "свалячи" и търсещите секс за един път, женени, но изневеряващи на поразия, но те не са нищо ново и са добре познатото зло, за да може да оценяваме и малкото свестни мъже, с които ни среща живота.

Все пак не всички търсят само плътското, някои от тях имат нужда и от нежност и човек на когото да споделят. За съжаление аз не успях да се натъкна на такъв човек, но упорито вярвам, че съществува, просто не е най-правилният начин да откриете нещо сериозно с доста несериозна и несигурна комуникация.

Възможно е да срещнете човека, когото неистово търсите, но сам по себе си факта, че може да го постигнете, почивайки си вкъщи или докато тичате по срещи в офиса го прави улеснен начин, а както знаем нищо лесно не е интересно или ползотворно. Необходимо е първо да се потрудим хубаво, за да можем да се радваме на плодовете на своя труд. За доста заетите и привързани към модерната комуникация хора вероятно не изглежда чак такъв проблем, но впоследствие се оказва, че връзка, започнала по такъв начин е или доста нездравословна, или с предизвестен край.

Всички знаем за онези единични прекрасни примери за семейства след онлайн запознанство, но определено най-добрият начин си остава първичният, директен контакт, където събрани от общи интереси в една безопасна среда можете да опознаете човека, без той да разбира за целия ви живот с един клик на мишката. Звучи трудно и доста невъзможно, но по-добре остарелият и сигурен начин за запознанство пред неясното бъдеще с онлайн любовните завоевания.

Честито на печелившите с дългогодишни връзки, стартирали онлайн. Вие не само сте късметлии, но и големи авантюристи. На все още опитващите - успех (пазете се!), а на вече опитвалите се и доста опарили се като мен - излезте навън, не се знае дали не ви чака някой, някъде там!

Снимка: theartofcharm.com