Защо да бъдем благодарни?

  • Сподели:
Защо да бъдем благодарни?

Някои неща в живота ни могат да ни накарат да се чувстваме неприятно. От друга страна, тези неща могат да са скрити дарове.

Десет скрити дара:

1. Бъдете благодарни, че остарявате. Не всеки има тази възможност.

2. Бъдете благодарни, че можете да четете тези думи. Тъжно е, че много хора не могат да четат.

3. Ако ви се налага да чакате на опашка в супермаркета, за да напазарувате за вечеря, бъдете благодарни, че можете да си го позволите. Много хора не чакат на опашки в супермаркета, а се хранят от подаяния.

4. Бъдете благодарни, че можете да си плащате сметките. Дори това да означава, че не можете да си позволите други неща, които бихте искали. Помнете, че за много хора посрещането на битовите нужди е лукс.

5. Ако ставате по тъмно за работа, бъдете благодарни, че ви предстои да видите още един изгрев и имате работа. Представете си, ако ставахте по обяд и се чудите какво да правите с живота си.

6. Ако сте в задръстване, бъдете благодарни, че имате кола и пари за гориво. Да чакате на спирката под дъжда е най-малкото неудобно.

7. Когато детето ви дивее, бъдете благодарни, че имате кого да обичате и кой да ви обича. Не забравяйте, че поне от време на време децата са послушни.

8. Когато партньорът ви ядосва, бъдете благодарни за любовта в живота си и че имате с кого да остареете. По-малко от половината хора имат партньор в живота.

9. Когато родителите ви се месят в живота, бъдете благодарни, че все още сте заедно. Ако не сте заедно, припомнете си времето, на което сте се наслаждавали.

10. Когато вечеряте с вашето семейство, бъдете благодарни на всички и на всичко, което е направило това възможно. Погледнете ги в очите и им кажете колко сте щастливи, че споделяте този миг заедно.

Още от Цветан Иванов може да прочетете на Shtastieto.com.

Снимка: wallpedes.com