Здравословните проблеми на всяка зодия

  • Сподели:
Здравословните проблеми на всяка зодия

Здравословните проблеми на зодия Овен

При представителите на зодия Овен особено добре функционира храносмилателната система, заболяванията на бъбреците също се срещат рядко. Освен това към средата на живота хората от тази зодия развиват силна мотивация да се грижат за здравето си. Рисковете за тях произтичат от сърцето, а и са податливи на подагра. Мъжете, зодия Овен, са под заплахата с напредъка на възрастта да изпаднат в алкохолна зависимост.

Здравословните проблеми на зодия Телец

При хората със слънчев знак Телец храносмилателната система функционира безпроблемно в повечето случаи, а рисковете са най-вече свързани с белите дробове. Принципно проблеми с кръвното налягане не се срещат. По-съзнателно отношение към опазването на здравето си телците започват да проявяват след 60-годишна възраст.

Здравословните проблеми на зодия Близнаци

Близнаците живеят по-здравословно докато са по-млади, а от всички зодии в тази се срещат най-малко хора с наднормено тегло. Рисковете за близнаците са по линия на сърдечно-съдовата система, а при мъжете отново стои заплахата от алкохолна зависимост, особено при наличието на голям стрес.

Здравословните проблеми на зодия Рак

Представителите на зодия Рак почти нямат проблеми със стреса – те са по-спокойни, което се вижда и по добрите показатели на кръвното им налягане. Проблемите за тях идват и от храносмилателната система, и от жлъчката, а от всички зодии точно раците са най-застрашени от бъбречни заболявания.

Здравословните проблеми на зодия Лъв

Хората, които са зодия Лъв , принципно нямат проблеми с наднорменото тегло, защото се грижат за здравето си. Не са застрашени толкова от риска да заболеят от сърдечни болести или високо кръвно налягане, но трябва да внимават с белите дробове – особено пушачите.

Здравословните проблеми на зодия Дева

При хората от зодия Дева бъбреците обичайно функционират без проблеми, костите и ставите са стабилни, кръвното налягане не създава грижи – дори и на старини. През тази част от живота обаче нарастват рисковете от наднормено тегло и сърдечни заболявания.

Здравословните проблеми на зодия Везни

Представителите на зодия Везни са най-много застрашени от сърдечни заболявания, а опасността от високо кръвно нараства с всяка следваща година. Те са под заплахата от заболявания на черния дроб и от диабет. Силните им страни са жлъчката, бъбреците и белите дробове.

Здравословните проблеми на зодия Скорпион

Скорпионът също не би трябвало да се притеснява за белите си дробове, а и повечето хора от тази зодия не пушат. Опасения не би трябвало да произтичат и от нивата на холестерола, но много рисков фактор е стресът.

Здравословните проблеми на зодия Стрелец

Хората със слънчев знак Стрелец обичайно имат поддържани фигури и са спортни типове. Сърцето им е по правило здраво, храносмилателната система също е издръжлива. Основната рискова сфера е скелетната система.

Здравословните проблеми на зодия Козирог

Козирогът е като че ли по-неразумен на младини, по-склонен е да набляга на здравословния начин на живот с напредването на възрастта. Следствието – проблеми с кръвното, с обмяната на веществата, с нивата на холестерола.

Здравословните проблеми на зодия Водолей

При хората от зодия Водолей като най-слаб орган се очертават белите дробове, грижи могат да създадат също черният дроб и жлъчката. Но пък чревният им тракт едва ли ще стане източник на неприятности.

Здравословните проблеми на зодия Риби

Представителите на зодия Риби много рядко се разболяват от диабет, но е важно в по-късна възраст да наблягат на движението и спорта. Сред слабите им страни са заболяванията на червата и черния дроб, както и на жлъчката и бъбреците.