Животът не е да чакаш бурята да отмине, а да се научиш да танцуваш под дъжда!

  • Сподели:
Животът не е да чакаш бурята да отмине, а да се научиш да танцуваш под дъжда!

Десет мисли за човека, любовта и смисъла на живота: 

1. "За пореден път реших да подредя живота си. Подредих си... гардероба. Обикновено решенията да си оправим живот започват от гардеробите. Лошото е, че свършват пак там." - Деси Нико, из "Алиса и петък вечер"

2. "- А какво е любовта, отче? – омекнах и аз. Отецът се изправи и с едно излишно движение изтръска скута си. Явно търсеше отговора. Накрая каза: Вливане на две реки в една. Това е любовта. И знай – едната река е винаги по-голяма от другата!" - Недялко Славов, из "Камбаната"

3. "В живота има три истински неща: Бог, който носим в сърцето си, грешките, които влачим през годините и смехът, който ни помага да забравим за миг, че боли." - неизвестен автор

4. "Живот - това не са дните, които са отминали, а тези, които остават." - Дмитрий Писарев

5. "Посредствените умове обикновено осъжда всичко, което е извън обсега им." - Франсоа дьо Ларошфуко

6. "За да живея в мир с хората, трябва да живея в мир със себе си. Единственото нещо, което не се подчинява на мнозинството, е съвестта на човека." - Харпър Ли, из "Да убиеш присмехулник"

7. "Не е нужно друго одобрение, освен вътрешното ти чувство, че си направил най-доброто." - Алисън Грийнспан

8. "Всичко в живота се върти около избора. Всеки път, когато решаваш нещо, всичко е въпрос на избор. Решаваш как ще реагираш в дадена ситуация. Решаваш как другите ще влияят на твоето настроение. Избираш добро или лошо настроение. Избираш как ще протече животът ти." - Джак Канфийлд, из "Пилешка супа за душата"

9. "Късно е и няма полза да се обръщаш назад, да ровиш, да се тюхкаш над грозните разпилени късове. Ако трябва нещо да се прави, то започва оттук нататък." - Димитър Талев, из "Железният светилник"

10. "Животът не е да чакаш бурята да отмине, а да се научиш да танцуваш под дъжда!" - Вивиан Грийн