Животът не се изчерпва с това колко пари имаш, какви дрехи обличаш, с кого излизаш

  • Сподели:
Животът не се изчерпва с това колко пари имаш, какви дрехи обличаш, с кого излизаш

Животът не се изчерпва с това просто да броиш плюсовете и минусите. Не се изчерпва с това колко души са ти се обадили, с кого си излязъл, излизаш или въобще не си успял да излезеш на среща.

Кого си целунал, какво тренираш, кое момче или момиче си пада по теб. Нито пък какви обувки носиш, каква коса имаш, с какъв цвят е кожата ти, къде живееш или учиш.

В действителност той не се изчерпва и с оценките в училище, колко пари имаш, какви дрехи обличаш и дали си издържал изпита в колежа. Нито с това дали имаш много приятели или си сам, дали те одобряват или не. Животът просто не се изчерпва в това.

Той по-скоро се състои в това кого обичаш и кого нараняваш. Как се отнасяш към себе си. Състои се в споделеното доверие, щастие и състрадание. В това да се застъпваш за приятелите си и да заменяш вътрешната си омраза с обич. Да се пазиш от ревност, да побеждаваш невежеството и да градиш увереността си.

Състои се в това какво говориш и какво имаш предвид. В това да харесваш хората заради самите тях, а не заради това, което притежават. Но преди всичко в това да живееш така, че да докоснеш нечия душа.

Изборът, който ще направиш във връзка с тези въпроси е именно същността на живота.

Кейти Лайхт, из "Пилешка супа за душата на тийнейджъра"