Значението на пръстените според това как ги носим

  • Сподели:
Значението на пръстените според това как ги носим

Как един и същи пръстен може да показва различно нещо за характера на човек или да влияе различно върху него самия? Това може да ни го подскаже пръстът, на който съответния човек носи пръстена си.

Да, има значение точно на кой пръст ще изберем да го поставим. Размерът на любимия ни пръстен също има значение. Колкото по-масивен е той, толкова по-ясна е проявата на признака на съответния пръст. А ето и какво ни препоръчват специалистите в областта на астрологията, психологията и хиромантията за това на кой пръст да носим пръстените си:

Ако човек е по-агресивен, по-избухлив и експанзивен, то се препоръчва да носи пръстен на палеца. Според учените в областта на хиромантията, носенето на пръстен на палеца усмирява агресията и прави отношенията по-спокойни и хармонични.

За хората, които са по-срамежливи и неуверени е препоръчително да носят пръстен на показалеца си. Когато пръстенът е поставен на този пръст, човек повишава самооценката си, повишава вярата в собствените си сили. Освен това се смята, че носи успех и благополучие.

На средния пръст се препоръчва да се носи наследствен пръстен. Вярва се, че ако там носим пръстена си той ни помага да вървим по-смело напред, да се противопоставим и да се спряваме успешно с неволите. На средния пръст е добре да слагат пръстена си хора, на които не им върви и имат известни трудности по пътя си.

Най-важният пръст може би е безименния. Обикновено там носят пръстените си хора, които са естети, ценители на красотата и лукса. Смята се, че ако поставите пръстена си именно там, той ще ви донесе богатство и известност. Освен това знаем, че там се носят както годежните пръстени, така и брачните халки. Това е така, защото се смята, че носенето на пръстен върху този пръст спомага за укрепването на семейството и на сплотеността между хората.

А най-малкия пръст на ръката ни - кутрето, покровителства дипломатите, бизнесмените, лекарите, политиците и ораторите. На тези, които имат нужда от помощ в някоя от тези области, или за развитие на аналитична мисъл, или гъвкавост на ума, се препоръчва да носят пръстен на кутрето си.

Някои хора вероятно се възползват от тези препоръки на специалистите. Но не е важно да се съобразяваме с тях, а да оставим вътрешния глас в нас да заговори.

Може би ние сами подсъзнателно избираме точно на кой пръст да поставим пръстена си. И все пак, важното е да ни харесва и подхожда.

Значението на пръстените според това как ги носим

Има значение на кой пръст носим пръстен. Снимка: ridureyu.blogspot.com