Зодия Дева - практична перфекционистка

  • Сподели:
Зодия Дева - практична перфекционистка

Тя държи страстите си на къс повод, но в душата й кипят емоции. Истинската Дева може да ви се струва спокойна, понякога дори далечна и недосегаема, защото прекрасно умее да се владее. Но трябва да знаете, че това е един от най-противоречивите знаци.

По природа Девата е недоверчива и се чувства неловко, когато трябва да се показват емоции. За нея те са непознато бушуващо море, в което може да се загуби без карта, компас или рул. Затова мъжете са склонни да я смятат за доста студена. Но това не е така.

Огромната способност на Девата да обича излиза на бял свят, когато чувствата й се разкрепостят. Тя често остава неразбрана, представителките на този знак изглеждат срамежливи, прикрити, затворени. Това обаче също не отговаря на действителността. Всъщност Девите се отличават със самообладание и страстите им са подчинени на дисциплината.

Девата принадлежи към земната стихия; както всички родени в земни знаци (Телец, Дева, Козирог), тя е загадъчна сплав от чувственост и консерватизъм. Девите обичат мъжете, но с голямо внимание си позволяват дълбока емоционална привързаност. Девата се страхува да не се озове в капана на продължителен съвместен живот с неподходящия човек.

Преди да реши да се омъжи или да завърже сериозен роман, тя със сигурност ще се огледа къде се намира изходът. За да се влюби, може да й трябва много време. Тя се движи напред, стъпка след стъпка, разкривайки част от своята дълбока чувственост и учейки се да се доверява.

Тя е много придирчива! Предпочита да прекара вечерта вкъщи с добра книга, отколкото да излезе с човек, който не я интересува. Това не означава, че смята секса за жалък заместител на добрата книга. Просто е готова да почака подходящия мъж. А когато той се появи, ще открие зад сдържаната фасада очакваща го топла и чувствителна жена. Дотогава обаче дистанцираните маниери ще свършат полезната си работа и няма да позволят на някой неподходящ индивид да проникне там, където не е поканен.

Истинският ключ към разбирането на любовната същност на Девата: тя вярва в истинската любов. Когато наистина се влюби, вътрешните й колебания престават да сдържат емоциите й. Но тази жена не може да се приеме за даденост – трябва да й харесате, да я завоювате и да я удовлетворите. Ако успеете – ще се сдобиете със спътница, която вечно ще ви се отплаща с любов и вярност.

Казват, че сред Девите има най-много стари моми в сравнение с другите знаци на Зодиака. Проблемът е там, че тя не може да намери мъж, който да отговаря на дългия списък с изискванията й. Склонна е към повърхностни съждения за хората и често прави изводи само на основа на външния вид. В резултат изпуска много възможности да срещне съвместим с нея човек.

Ключът към разбиране на нейната същност се състои в това, че тя прекалено много контролира себе си. Тя е толкова емоционална, колкото и другите жени, но добре управлява чувствата си. Вътрешните й стремежи почти винаги си остават тайна. Тя се държи сериозно и с достойнство. Скромността е вродено нейно качество и никога няма да се хвали с постиженията си. Има прекрасни маниери и винаги се държи като истинска дама – ако, разбира се, не я провокират.

Тя смята, че една жена никога никого не оскърбява, с изключение на преднамерени ситуации. Тогава се пазете! Способна е да ви прекърши като вейка, и то само с думи. Със сигурност няма да ви хареса.

Тя вярва в самоусъвършенстването и прилага всички усилия, за да подобри положението си. Особен интерес има към литературата, музиката и изкуството. Много жени Деви имат прекрасно развити способности за възприятие и критика.

Тя често е неспокойна. Частично това се обяснява с това, че е убедена в способността си сама да реши всеки проблем. Доверява се на собствения си интелект повече, отколкото на интуицията, а когато се сблъсква с проблем, се вкопчва в него като куче в кокал, докато не го оглозга докрай и не получи пълна яснота.

Способна е да бъде щедра, търпелива и добра, но си остава целеустремена, студена и подчинена винаги на разума, а не на сърцето. Ако е избрала даден път, нищо няма да я накара да се отклони от него.

Енергията й стига за две, че и за три жени. Към всяко дело се отнася с убеждение, че никой друг няма да се справи с него така, както нея. Във всеки случай тя се презастрахова в случай на провал. Като акробат, работещ без мрежа, тя иска да знае къде е другият трапец, когато тя полети в посока към него.

Знае какво искат мъжете. Ако той самият не разбира, тя може да му анализира ситуацията. Прекрасен аналитик е. Целите й са практични и реални при правилен подход. Ако тя реши да се омъжва, това обикновено не става много рано.

Прекрасна домакиня и майка (е, може би малко строга), интересна спътница за всеки мъж. Сексът повече я интересува от гледна точка на продължаване на рода, отколкото откъм удоволствие. Обича неголемите компании, но хора, които не са прилично и чисто облечени, пушат където им скимне, няма да получат повторна покана за дома й. Прекрасно се справя с интелектуални игри.

Ако е принудена сама да си заработва хляба, всичките й навици се пренасят в света на бизнеса. От нея ще стане добър счетоводител, тъй като тя добре работи с цифрите. Може и прекрасна секретарка, особено ако тази работа изисква от нея самоусъвършенстване. Но ще се съгласи само на заплата, осигуряваща й независимост. В краен случай може да кандиса на по-ниско възнаграждение, ако към нея се отнасят меко и с разбиране.

Обективните и неемоционални съждения на хората я подвеждат само в едно – когато става въпрос за нейния избраник. Тя не вижда недостатъците и слабостите му. Предана е на идеализирания образ, който сама си създава, и е чувствителна, макар че може да не изразява открито емоции и чувства. Тя е склонна и към мъжа да се отнася по същия начин, ако той е неизследвана територия, готова за усвояване, изучаване, развитие и подобрение. Тя знае психологически пътища към мъжете и може да стане господарка на положението.

Смята, че околните трябва да са също толкова стриктни и чисти, колкото е самата тя. Няма да й подейства нито един чар, ако нещо не й се понрави.