Зодия Лъв: 10 положителни и 10 отрицателни черти

  • Сподели:
Зодия Лъв:  10 положителни и 10 отрицателни черти

Силни, енигматични, властни, мащабни, но в същото време самовлюбени, горделиви и мързеливи… Това е зодия Лъв

10 положителни черти

Винаги започваме с хубавото, а отрицателното ще оставим за по-късно. А който иска, може да прочете само първата част – свобода на словото и избора се нарича това! И така 10 +:

1. Той е цар! Той е независим! На него никой не е в състояние да му определя. Е, може да нададе ухо за нечие мнение, даже може и да постъпи според препоръката, но никога няма да си признае, че е дошло от друг.

2. Лъвът не обича да се огъва от трудностите. Непреклонен и смел е във всичко, което е решил да направи. Дори и това да му коства много. В състояние да изтърпи неволи в името на царствеността и възкачването на трона. Смелостта е съществено негово качество.

3. Оптимизмът е една от най-хубавите черти на представителите на Зодия Лъв. Той не е черноглед. Каквото и да става, дори и да си загубили короната, той е оптимист. На лошите състояния гледа като на съвсем незначително временно явление. Чашата му е винаги наполовина пълна, вместо наполовина празна.

4. Лъвовете са великодушни. И как иначе, нали са Царе! Обичат да прощават, не са злопаметни, дори и някоя прерийна хиена да ги е наранила, те не отдават значение на това.

5. Авторитетът на Лъва е прочут в зодиака. Той обича да бъде на почит и думата му да се чува. Той да определа и взема решения, всичко да управлява и направлява сам. Естествено в повечето случаи той само си въобразява това, но при все това – Лъвът е много авторитарен!

6. Зодия Лъв са уверени хора, които могат здраво и без отклонение да вървят след начертаните цели. Не са им присъщи крачките назад и дипломация. Не и на Лъва. Той има гордо наперена грива и целеустремено върви напред.

7. Лъвовете са щедри. Те обичат да имат, но и обичат да раздават.

8. Ако попаднете на една компания и в нея някой държи речи или просто доминира, изобщо не се съмнявайте, че той е Зодия Лъв! Той се отдава на приятелите, обича да е център на внимание и умее да развеселява.

9. Жизнеността е също едно положително качество у лъва. Скача, хвърля се в бой, в спор, в…каквото му хрумне! Енергичен и силен. А само, ако някой се опита да му отнеме плячката… Влиза в сериозна царска битка.

10. На един Лъв винаги може да се има доверие. Предан и отдаден приятел. На него може да се разчита.

10 отрицателни черти:

1. Лъвът е самовлюбен. Не си и помисляйте да му кажете, че прави нещо неправилно. Не само няма да ви разбере, а дори ще изпитате царската му гняв! Той е единствен и знае какво прави!

2. Лъвовете са много горделиви.

3. Надменност и способност да се надсмее над всички – да иронизира, да подиграва, да изтъква слабостите на другите – това е в кръвта му! Но не го прави с лошо – просто иска да изтъкне себе си.

4. Суетата е основна присъща черта на Лъва. Той непрекъснато оправя нещо по себе си, поглежда се във всяко огледало и се възхищава от гривата си.

5. Щедростта на Лъва граничи с прахосничество. Има ли възможност – хвърля всичко!

6. Арогантността е в кръвта му. Ням ада се остави ей, така на някакви си други животни.

7. Лъвът често проявява безразличие към важни неща. В стремежа си да се постави над нещата, често забравя околните и техните чувства и мечти. Способен е да ги пренебрегне и потъпка.

8. Ленивостта е също характерна черта на Лъва. Предпочита другите да ловуват, вместо него и да му сервират плячката в златен поднос. Стига да може – винаги ще прехвърли задачата на някой подчинен.

9. Лъвът е завършен егоист. Всичко се подрежда според неговите преоритети и виждания

10. Склонни са да драматизират и преувеличават всичко, което им се случва, с което отново успешно събират погледите. Лъвовете са властни и обичат да се чувстват като авторитети. Макар че на моменти се показват като доста деспотични и егоцентрични хора, представителите на тази зодия всъщност са доста раними.

Текст: Валерия Симеонова / Източник: inlife.bg