Зодия Рак – загадъчни и потайни като Луната

  • Сподели:
Зодия Рак – загадъчни и потайни като Луната

Един лекар отишъл с тежък махмурлук на работа. Заради главоболието си той поставял най-тежката диагноза на всички пациенти, само и само да ги уплаши, за да го оставят на мира.

Влязъл при него един старец, който се оплаквал от бъбреци. "Имаш рак!" – отсякъл лекарят. "Докторе, ама как така? Нали току що си получих изследванията? Казаха, че имам камък в бъбреците!". Лекарят отговорил: "Точно така! А какво има под камъка? Раци! Раци!"

Това е виц, но той чудесно описва желанието ви да се скриете под камъка всеки път, когато възникне дори най-малкият сигнал за опасност или дискомфорт в околната среда. Освен това Ракът е водна зодия и отговаря изцяло на описанието си в една друга измислена история – за "Рак с характер" от детските приказки.

Ракът има силно изразен характер, строга индивидуалност, дълбока душевност и емоционална чувствителност. Но ги крие от останалите. Домошар е. Предпочита домашното огнище пред всички други места на света.

Често живее с родителите си до много късна възраст или, ако се устрои в собствен дом, е склонен да вложи всичките си спестявания в ремонти и подобрения за максимален комфорт. Поговорката "Моят дом е моята крепост" се отнася именно за вас, Раци!

Вие сте отлични домакини и много обичате да посрещате гости. Ако партньорът ви не харесва вашето "убежище", няма никакъв шанс с вас! Вероятността вие да се изнесете при него е минимална. Дори да го направите, рано или късно ще премислите и ще се върнете обратно "под камъка".

Самодостатъчни сте, можете да се забавлявате и сами, но копнеете да бъдете приети, разбрани от околните. Уви, това рядко се получава. Заради предпазните стени, които издигате около себе си.

Дори най-словоохотливите, на вид екстровертни представители на зодията, са такива само привидно. Дълбоко в себе си те пазят своята истинска същност – една крехка детска душа, която се страхува да не бъде наранена. Обидена. Или изоставена. Ала много често се получава точно така.

Основното ви предизвикателство е да се научите да излизате от комфортната зона. Вие предпочитате домашния уют и спокойствието на добре познатата среда, но ще спечелите много, ако си нарушите привидния комфорт.

Това не значи просто да сготвите нова експериментална манджа в кухнята, където сте царе! Напротив, значи да излезете изпод "камъка" и да се оставите на непознатите течения да ви водят! Никога не сте спечелили нищо от това, че сте си останали у дома!

Срещайте се с нови хора, участвайте в нетипични за вас дейности, разнообразете социалния си кръг, експериментирайте с различни занимания. Това ще ви промени и освежи в много положителен аспект.

Макар да олицетворявате водата, вие сте по-скоро дълбоко, тихо езеро, отколкото бурна и мощна река. Искате да се слеете с морето, но за целта трябва да излезете от собственото си корито.

И да спрете да затъвате в тинята, която потискате на дълбокото. Обожавате морето, любими са ви тихите пристанища и уютните заливи, а не откритите води, пълни с опасности. И приключения.

Раците са емоционални натури, които много лесно плачат. Това важи както за жените, така и за мъжете от зодията. Дори да го прикривате, вие знаете, че е така. Много тънкообидни и чувствителни сте – понякога се засягате за глупости, на които повечето хора дори не биха обърнали внимание.

Правите алогични асоциации. Например, някой може да отправи забележка към друг човек или негова слабост, а вие да възприемете това като "скрит" намек към самите себе си. Освен това сте злопаметни като слон.

Никога няма да простите "обида", нанесена в миналото, дори тя да не е наистина такава, а само да си я внушавате. А това много ви тежи. Излезте от собствените си ограничения, за да прегърнете света. Бъдете по-толерантни към различията в характерите и по-търпеливи с околните. Само така ще заживеете истински щастливо.

Раците са благословени с добро здраве – дори да се разболеят, лесно оздравяват, бързо им минават различни рани, възстановяват се скоростно от травми, което ги прави добри спортисти. Но си внушават какви ли не измислени заболявания. Истински хипохондрици!

Доверявaйте се повече на лекарите, отколкото на вътрешните си "усещания" какво точно не ви е наред. Ако чувствате (за пореден път), че сте прихванали някоя тежка болест, по-добре отидете на преглед, за да се убедите, че това не е така, отколкото да се страхувате с месеци, че краят ви наближава. Стига да повярвате на лекарската диагноза, разбира се!

Обичате да подреждате, направо сте маниаци в това отношение! Хаосът и безпорядъкът (особено в дома ви) са способни да ви извадят от релси! Няма лошо да живеете в чист, комфортен, добре подреден дом, но не прехвърляйте тази своя наклонност и върху хората около вас.

Нерядко се опитвате да ги "подредите". Да им намерите място в живота. А те едва ли се нуждаят от вашата "помощ" и няма да оценят "загрижеността" ви. Помнете, че всеки човек си има уникална Мисия и Задачи на този свят, които може да се различават значително от вашите представи.

Умеете да разчитате емоциите на хората, но си правите грешни преценки за характерите им. Бъдете по-проникновени към тях – точно така, както имате склонност да се задълбочавате в себе си. Това ще ви донесе много разбиране.

Загадъчни и потайни сте като Луната – вашата управляваща планета. Което значи, че си имате и тъмна страна. Обичате да се представяте като "света вода ненапита" пред обществото, а някои от вас са такива скрити развратници!

Най-големият ви страх е да не ви "хванат", че не сте такива, за каквито се представяте. Именно за раците важи поговорката, че "тихите води са най-дълбоки". Уж вътрешно се стремите към равновесие и душевна хармония, а непрекъснато саботирате себе си чрез влюбеността си в драмата.

Придавате по-голямо значение на проблемите, отколкото те заслужават. Вместо да търсите решение, вие сте склонни да се самообвинявате и да търсите причината в себе си. Много често причината е именно там, но ще я откриете, парадоксално, ако я потърсите навън…

Раците имат много положителни качества. Магнетични са. Не ви се налага да правите нищо, за да привличате партньори към себе си.

Тихата ви самовглъбеност създава една особена аура на мистика и романтизъм, които могат буквално да подлудят Рибите, другите Раци, Лъвовете, Девите, Телците и Близнаците. Дори всевластният и всемогъщ Скорпион е като куче на каишка пред вас.

Внимавайте само да не го предизвикате с прекомерната си чувствителност. Той умее да разпознава "жертвата" и ще реагира с агресия на вашата слабост. Каризмата ви е неустоима, но трябва да се пазите от връзки с Овен, Козирог и Везни.

С Трелеца и Водолея, от своя страна, ще ви изведат надалеч от сигурния бряг, в бурното море, където не се чувствате спокойни. Именно тези два знака са способни най-лесно да ви извадят от равновесие.

Но са възможни много "интересни" връзки с тях, защото вие обичате драмата – особено своята собствена! Всичко се случва във вашата глава. Да не кажете после, че не съм ви предупредил. Вие сте буря в чаша вода.

Настроенията ви се менят периодично, като приливите и отливите на океана. Така често озадачавате околните, може дори да предизвикате недоумение и раздразнение у тях.

Никой не е в състояние да си обясни защо усмихнатият, романтичен и оптимистично настроен вчера Рак, днес е олицетворение на трагичната обреченост. Без външна причина.

Прилепчиви сте и, ако си харесате някого, ще го преследвате цял живот. Но няма да го направите директно – само деликатно ще напомняте за своето присъствие. На равни интервали. Според менящите се настроения, които ви владеят.

Целта ви е да накарате другия сам да се стреми към вас. И сте напълно способни да го направите, но има голяма вероятност веднага щом отговорят на чувствата ви, вие да се приберете обрано под «камъка» и да се отдръпнете рязко. Така ще си спечелите много врагове, затова, бъдете последователни поне два дни през живота си, за Бога!

Много сте грижовни и услужливи. Хората търсят вашето приятелство и можете да сте отлични родители, стига да не прекалявате с желанието си за покровителство.

Буквално задушавате децата ли от любов и внимание. Приемете, че те не ви принадлежат, имат своите собствени предизвикателства и рано или късно ще се отдалечат от вас.

Не го приемайте като лична обида. Просто разберете, че това е естествен процес. Така е устроен светът. Ще спечелите много, ако дадете повече свобода – и на себе си, и на другите.

Понякога сте упорити до припадък, което не е точно най-добрата ви черта. Научете се да губите, защото хич не ви бива в това. Разберете, че има моменти, в които човек просто трябва да отстъпи.

Затвори ли се една врата, задължително се отваря нова. Животът непрекъснато ви го показва, но вие нямате очи, за да видите това. Защото сте прекалено вглъбени в себе си и във вашите чувства.

Прекалената ревност може да разруши връзката ви дори с най-подходящия партньор. Пак повтарям – дайте свобода на любимите същества и отстъпете малко от собственическото си чувство за притежание и за контрол.

Никой никога не ви е принадлежал и няма да ви принадлежи «по право». Нещата се менят. Точно както вашите настроения. "Каквото отвътре – такова и отвън". Превърнете се от тихо езеро в бурна, течаща река. Тогава светът ще ви се предложи сам.

Източник: drugitenovini.com