Зодия Телец

  • Сподели:
Зодия Телец

20 април – 20 май

Неподвижен

Земя

Любвеобилни, мили и чувствителни - Телците са подвластни на романтичната Венера. Като истински бик, Телецът се втурва директно с рогата напред, без много да му мисли. Тази зодия държи изключително много на своя дом и насладите, които предлага животът. Телецът харесва добрата храна и хубавите питиета. Търпелив и работлив този земен знак вкарва целия си устрем и упоритост в задачите, които трябва да свърши – не се страхува от работа.

Телците са търпеливи и действат бавно и спокойно, но силата с която разполагат, им позволява наистина да се борят докрай и никога да не се отказват. Тази зодия е традиционалист, който харесва всичко, което му е добре познато и изпитано във времето. Телецът трудно би се впуснал в нови начинания и приключения, просто защото това не му е в природата.

Едно положително качество на тази зодия определено е търпението, защото Телецът е способен да изчака, колкото е нужно. Ако е сигурен в крайния резултат, никога не би пришпорвал нещата, а просто търпеливо ще изчака отстрани, докато всичко не се развие по начина, по който той иска.

Търпението и лоялността го правят най-устойчивият знак в Зодиака. На този знак човек може да разчита, да се облегне и да се почувства комфортно и в безопасност. Този знак е прагматичен и истински се нуждае от сигурност при всяко действие, което предприема. Той е лоялен партньор и всеотдаен приятел.

Телецът е спокоен, но в моментите когато бъде разгневен е готов да покаже своите рога и тогава положението може да стане наистина страшно. Освен, че е търпелив, този земен знак е и изключително предан и държи на своята дума. Отговорен е и дисциплиниран, а когато е дал обещание, той наистина ще се постарае да удържи на него.

Надежден партньор е и на него може да се разчита в любовта. Той никога не би си позволил да нарани друг човек умишлено и за свое собствено благо. Във връзките си е отдаден на своя партньор и се стреми непрекъснато да го изненадва, чрез малки ръчно изработени подаръчета, вечери на свещи и много романтични моменти, които определено оставят запомнящи се за неговата половинка.

В работата, той изпълнява своите задачи стриктно и изпипва всеки детайл от своите задачи. Телецът не обича да оставя недовършена работа и във всеки дългосрочен проект, той стриктно спазва поставените срокове и свършва своите задължения докрай.

Телецът се чувства обичан когато неговият партньор успява да му гарантира емоционална и финансова сигурност.

Отрицателни страни – Материалистичен, инатлив, недоверчив, неразговорлив, излишно размишлява.

Положителни черти – Усърден, изпълнителен, отговорен, любвеобилен, консервативен, внимателен, надежден, предан.

Привлекателни, умеят истински да се наслаждават на живота, обичат парите и определено знаят как да се възползват от тях. Те са всеотдайни във всяка сфера от своя живот се стремят да дават максимума. Прекалено отдадени са на своите работни задължения и на моменти забравят да се забавляват и да се радват на живота.

Подходящи партньорства – Дева, Козирог, Рак, Риби.

Неподходящи партньорства – Водолей, Лъв, Скорпион.