Зряла жена с млад мъж, защо е толкова неприлично?

  • Сподели:
Зряла жена с млад мъж, защо е толкова неприлично?

Каквото и да си говорим, за да се среща една жена с мъж, който е значително по-млад от нея, необходима e известна доза разкрепостеност и вътрешна свобода. Представяйки се пред обществото със своя пламенен партньор, тя дава да се разбере, че е способна да отговори на сексуалните му желания, следователно самата тя се възприема като жена с богат сексуален опит.

Много по-малко внимание ще привлече тази, която се появи, съпроводена от свой връстник, дори ако е невероятно съблазнителна.

Защо тогава толкова често осъждат жените, чиито партньори са значително по-млади от тях? Защо има много по-малко упреци към мъжете, избрали за своя любовница жена, която е на възрастта на дъщеря им? Означава ли това, че в представите ни сексуалните отношения са обосновани единствено с възможността за раждане на дете? Действително ли връзката между двама няма друг смисъл?

Днес медиите грижливо ни информират за всяка подробност от личния живот на известните жени, които гордо дефилират със своите млади любовници. Те ги представят на света все едно са трофеи. Нова мода ли е това? Нека си припомним за Хатиджа, първата жена на пророка Мохамед – тя е била значително по-възрастна от него и му е разкрила цялата красота на света.

Хищници, развратници – как ли не са наричани тези жени. И отново тук стои страхът пред изразеното женско желание, на което неизменно се приписва агресивно начало. Сякаш младите мъже са наивни овчици, които не желаят сексуални отношения със зряла жена. Като че ли в тези отношения инициативата непременно е на жената – изискваща и ненаситна!

Макар някои жени да възприемат тази ситуация като бойно поле за равенство на половете, други виждат в тази среща възможност да подарят на по-младия си партньор опита си, да му вдъхнат увереност, да го научат на хармония.

Ако зрелият спътник на младо момиче е наричан Пигмалион, то в обратната ситуация жената може да чуе предимно обидни думи за себе си.

Замисляйки се за тези думи – те винаги показват подсъзнанието на обществото, с което сме пропити. Ще направим крачка напред към свободата на жената в деня, когато махнем клеймото на позора на женското желание... дори ако то води до това жената да се среща с по-млад от нея мъж.

Коментар на сексолога Катрин Блан за psychologies.ru / Превод: sroditeli.com