Mercedes-Benz CLE: новият автомобил-мечта

  • Сподели:
Mercedes-Benz CLE: новият автомобил-мечта

Mercedes-Benz продължава дългата традиция на спортни, елегантни коли-мечта с нова моделна серия. Новото CLE Coupé използва концептуалните и технически иновации на C-класата и E-класата.

Със своя експресивен дизайн, комфортно и индивидуализирано оборудване и усещане за уверено, спортно шофиране новият модел с две врати започва да чертае собствен път.

Пазарното представяне на CLE Coupé в Европа ще започне през ноември, а през 2024-та ще последва и версията кабриолет. С новата серия автомобили-мечта Mercedes-Benz ще запали страстта у много клиенти в сегментите на C- и E-класата.

Новото CLE Coupé съчетава спортните и елегантни пропорции с модерния дизайнерски език на Mercedes Benz. Емблематичният дизайн на новия модел се подчертава от дълго междуосие, добре позиционирана и силно наклонена А-колона, къс преден и малко по-дълъг заден надвес на каросерията. LED фарове с уникален дизайн и новопроектираната триизмерна радиаторна решетка придават атлетичен, но изключително елегантен външен вид на автомобила. С 25 милиметра по-дълго междуосие CLE Coupé предлага значително повече пространство от C-Class Coupé и е най-голямото купе в сегмента си.

Обемът на багажника предлага 60 литра повече обем и може лесно да побере три чанти за голф.
CLE Coupé приема многобройните иновации от новата E-класа. С вграденото трето поколение на информационно-развлекателната система MBUX и новата архитектура на електрониката това е най-интелигентното купе на Mercedes-Benz. Автомобилът ще зарадва пътниците си с интерактивни развлечения с помощта на приложения като TikTok или AngryBirds, които могат да бъдат инсталирани, а водачът и с персонализация на автоматизираните функции за удобство (рутини).

Привличащи вниманието в интериора са 12,3-инчовият напълно цифров инструментален дисплей и 11,9-инчовият ориентиран към водача централен дисплей в удобен портретен формат. Акцент е спортният дизайн на предните седалки, разработен ексклузивно за CLE и динамичното интериорно осветление с 64 цвята.
Шасито на автомобила стандартно е снижено с 15 милиметра.

Опционалният пакет DYNAMIC BODY CONTROL, който позволява непрекъснато регулиране управлението на предната и задната ос, и опцията за завиваща задна ос осигуряват особено пъргаво и в същото време комфортно удоволствие от шофирането. Въпреки по-големите си размери, CLE Coupé със задно задвижване има по-малък диаметър на завой от C-Class Coupé (10,7 вместо 11,2 метра).

Всички двигатели, предлагани за модела, са електрифицирани меки хибриди с интегриран стартер генератор и 48-волтова електрическа система. Има избор от четирицилиндрови агрегати и – като най-мощен двигател – 3,0-литров редови шестцилиндров бензинов двигател (предварителни данни за Mercedes-Benz CLE 450 4MATIC: комбиниран разход на гориво (WLTP): 8,6-7,8 l/100 km; комбинирани емисии на CO2 (WLTP): 196-176 g/km) .