Orient Express Silenseas - най-големият ветроходен кораб в света ще отплава през 2026 г.

  • Сподели:
Orient Express Silenseas - най-големият ветроходен кораб в света ще отплава през 2026 г.

140 години след пускането на първите луксозни влакове легендата за Ориент Експрес продължава с откриването на най-големия ветроходен кораб в света - Orient Express Silenseas.

Тази революция в морската история е амбициозно начинание, което разширява границите на възможното. Резултат от уникалното френско партньорство между световния лидер в областта на хотелиерството Accor и Chantiers de l'Atlantique, водеща в света корабостроителна компания, тази необикновена ветроходна яхта на бъдещето с впечатляващ интериор ще отплава през 2026 г.

"С Orient Express Silenseas започваме нова глава в историята ни, като взимаме опита и съвършенството на луксозното пътуване и го пренасяме в най-красивите морета на света. Тази изключителна ветроходна яхта, чиито корени са в историята на Orient Express, ще предлага несравнимо обслужване и изискани дизайнерски пространства, напомнящи за златната ера на митичните круизи. Иновациите са в основата на този свръхмодерен кораб, който ще направи революция в морския свят с нови технологии, за да отговори на съвременните предизвикателства на устойчивото развитие. Това е кораб, проектиран да превърне мечтите в реалност, витрина на най-доброто от френския savoir-faire." - казва Себастиен Базен, председател и главен изпълнителен директор на Accor.

"С подписаното писмо за намерение за поръчка на два кораба Chantiers de l'Atlantique се гордее, че със Silenseas възвестява нова ера в корабостроителната индустрия. Тази концепция, родена в нашите проектантски бюра през 2018 г., е квинтесенция на нашия savoir-faire в областта на морската архитектура, изграждането на сложни корпуси, както и проектирането на луксозни пространства. Освен това инсталирането на три платформи SolidSail - революционна система за вятърно задвижване на единица с площ 1500 кв. м, за която разработихме и изпитахме първия прототип, ще допринесе значително за задвижването на кораба. В съчетание с хибридна задвижваща система, работеща с втечнен природен газ (LNG), по този начин Silenseas ще се превърне в референтен кораб по отношение на екологичната експлоатация и дизайн." - казва Лоран Кастейн, изпълнителен директор на Chantiers de l'Atlantique.

Океанското съкровище с дължина 220 м и тонаж 22 300 UMS, Orient Express Silenseas ще разполага с 54 апартамента със средна площ 70 кв. м, включително монументален президентски апартамент с площ 1415 кв. м (включително собствена тераса с площ 530 кв. м), два плувни басейна, басейн с обиколка, два ресторанта и speakeasy бар.

Единственият по рода си круизен кораб ще отпразнува изкуството на пътуването à la Orient Express: квинтесенция на лукса, абсолютния комфорт и мечтите.

В знак на почит към артистите и културата, Orient Express Silenseas ще покани гостите да преживеят невероятни представления в своя амфитеатър-кабаре, а частно звукозаписно студио ще даде глас на най-красивите мелодии.

Това уникално туристическо преживяване, направлявано от ветровете, ще включва спа процедури, медитация и опознавателни престои за откриване на културни съкровища, които ще позволят на гостите напълно да се откъснат от реалността и да спрат времето.

Възползвайки се от опита на тези експерти в океанските състезания, Orient Express Silenseas ще плава с революционен технологичен дизайн, известен като "SolidSail": три твърди платна с площ от 1500 метра всяко ще бъдат вдигнати на балестрон, с три наклонени мачти, достигащи височина над 100 метра, способни да осигурят до 100% от задвижването при подходящи метеорологични условия.

Тази хибридна задвижваща формула ще съчетава вятърна енергия с модерен двигател, работещ с втечнен природен газ (LNG), и планира да използва екологичен водород, след като технологията бъде одобрена за океански пътнически кораби, поставяйки началото на нова, по-екологична визия за пътуване по море.