10 идеи как да отбележите Часа на Земята

  • Сподели:
10 идеи как да отбележите Часа на Земята

Тази година "Часът на Земята" ще се отбележи изцяло виртуално. WWW предлага 10 идеи за това как да прекарате един час вкъщи на тъмно. Така ще помогнем на природата и на човечеството да се справят с днешните предизвикателства. Има идеи и за най-малките:

1. Изгасете светлините.

Това е същинската ДНК на световното движение "Часът на Земята", както и най-лесният начин да се присъедините към него. Просто изгасете всички светлини, които не са ви жизнено необходими, на 28 март, от 20:30 до 21:30 ч.

2. Вечеря на тъмно

Запалете свещи и забъркайте апетитни ястия, които да погъделичкат вкусовите ви рецептори.

Ако това не е достатъчно предизвикателство за вас, опитайте да сготвите така, че да оползотворите всичко, без да остане боклук. А може и да сложите превръзка на очите си и да се опитате да познаете какво е сготвил партньора ви.

3. Тематична филмова нощ

Извадете пуканките и се насладете на филмите, които обичате. Ако сте изгледали всичко и се чудите какво да си пуснете, следвайте нашата препоръка – гледайте документалния филм, отличен с две награди Emmy "Нашата планета" (Our Planet) по Netflix.

Заснет с най-модерните технологии на нашето време и улавящ спиращи дъха моменти от природата около нас. Ако нямате профил в Netflix, няма страшно. Направете си пробен за 30 дни или гледайте бонус епизода "Нашата планета: Нашият бизнес" (Our Planet: Our Business)

4. Еко модно шоу

Правете добро и изглеждайте добре по едно и също време. Заздравете семейните връзки като си организирате нощ на смешните дрехи. Развихрете въображението и си направете нов костюм или рокля от рециклирани материали.

5. Упражнявайте се в нощно снимане или рисувайте със светлина.

Направете портретни снимки на семейството на заглушена светлина или на свещи. Можете да пробвате и рисуване със светлина. Тук ще намерите полезни съвети как се прави.

6. Напишете писмо до бъдещото ви "аз"

Искате ли да намалите боклука, който изхвърляте, или да купувате еко продукти по-често? Защо не опишете целите си в писмо до самия себе си, което да получите след няколко месеца? Това е наистина забавен начин да се проверявате доколко следвате плана си да се грижите за природата на нашата планета.

7. Йога у дома

Много йога учители и фитнес инструктори предлагат безплатно йога практики, тренировки, медитации. Пуснете си за фон птичи песни, плискащи се вълни или горски звуци за по-близък контакт с природата.

А какво да правите с най-малките?

1. Театър на сенките

Изгасете светлините и си направете театър на сенките. Изрежете фигурки на животни, "постройте" сцена от чаршаф и лампа и нека сенките оживеят. А от възглавници и одеяла си направете непревземаема крепост.

2. Търсене на съкровища

Вечерта може да е много вълнуваща с търсене на светещи съкровища. Вземете пакет светещи пръчици и цветно тиксо и опаковайте с тях тайните предмети. Може да си направите и светещ грим за допълнителна тръпка.

3. Научни експерименти вкъщи

Споделете чудесата на науката с децата в този Час на Земята. А най-хубавото е, че нямате нужда от допълнителни провизии – можете да използвате вещи, които присъстват във всяко домакинство. Тук са събрани 63 идеи!