Колко е важно да опазим нашата планета Земя чиста

  • Сподели:
Колко е важно да опазим нашата планета Земя чиста

Докато повечето хора смятат, че не е тяхна задача да се грижат за нашия красив земен дом, под чийто покрив живеем всички живи същества и същевременно не полагат и елементарни усилия да съхранят територията, която обитават, Земята започва да се превръща в едно силно замърсено място, в което голяма част от животинските видове изчезват, а животът на хората става все по-труден и обхванат от различни видове болести, дължащи се на мръсния въздух и липсата на чисти пространства за живеене. 

И така, докато си мислим, че това не е наша задача и че някой друг трябва да се нагърби с тази работа, да пази и съхранява чистота на планетата, бавно и сигурно се движим към всеобща гибел, като постепенно започват да изчезват важни растителни и животински видове от планетата, а най-големите виновници за случващото, оставаме ние хората. Тези същества, които не се трогват от скорошната разруха на Земята, която ги е приютила и е създала подслон за безброй много живи създания, за които нашата великолепна планета се е превърнала в техния свещен дом, само за хората нещата съвсем не стоят по този начин. Почти 90 % от човеците по света влагат цялата си жизнена енергия и физически усилия в това да създадат, подредят и изчистят единствено мястото, което обитават - дома им, но оставят цялото пространство около него за другите, с мисълта, че те са длъжни да поемат тази инициатива.

Никак не е трудно да почистим след себе си и да дадем добър пример на следващите поколения. Така всеки от нас ще знае своята работа и няма да се отклонява от тази красива цел да живеем спокойно, свободни и щастливи, обитаващи всички заедно една планета, за която полагаме всекидневни грижи и която ни се отплаща с цялата красота и вълшебство, която е съчетала в себе си. Пазете Земята, защото тя е единственият дом, в който всички ние се стремим да отглеждаме децата си, да бъдем по-дълго време с любимите си хора и да се радваме на живота. Представете си всички природни бедствия, изпратени под формата на гняв, именно от планетата ни, която не сме успели да опазим и съхраним чиста. Сега отново се замислете, това ли искате за себе си, за децата си, за родителите си - да живеят в един постоянен страх от природни катаклизми, имащи за цел да ни подскажат колко вредни и безотговорни сме всички хора.

Колкото по-малко мислим за планетата ни, толкова по-малко и тя ще мисли за нас. И точно когато най-малко предполагаме, нейният гняв ще се изсипе с пълна сила върху нас, показвайки ни, че не можем само да взимаме, без да дадем и не можем да живеем спокойно, докато не спираме да замърсяваме Земята. Защото в един слънчев ден тя ще стовари цялата си могъща сила върху нас и ние няма да можем да се спасим от тази свещена карма. Тя ще засегне пряко хората, които не се интересуват от последствията - на един изхвърлен боклук, едно отрязано дърво и замърсена вода. Върху хората, смятащи, че земята им е длъжна, ще се стоварят най-големите беди и нещастия!