10 техники как да сте на зелено и да пестите

  • Сподели:
10 техники как да сте на зелено и да пестите

Изборът на биологични и органични продукти стана част от модерното общество. Днес той се е превърнал в постоянно нарастваща тенденция, а за това говори и фактът, че такива продукти са добри не само за хората, но и за околната среда. Еко или био продуктите не съдържат вредни емисии и състави, не рушат равновесието на природата и освен това подпомагат икономиката. Научете се как да сте на зелено и да пестите:

Как да произвеждаме по-малко отпадъци – избирайте храни, козметика и облекла от естествени материали и безвредни за околната среда продукти. Опаковките на такива стоки се създават така, че да бъдат лесно разградени, дори и ако попаднат на открито в околната среда.

Забравете за найлоновата торбичка – в страната ни на година се използват над 3 млн. торбички. Оказва се, че 80% от тях биват изхвърлени в природата само минути, след като се закупят. За разграждането им са нужни стотици години. Всичко това е повече от безотговорно. Изберете чанта за пазар, която едновременно да е функционална, практична, модерна и красива.

Рециклирайте – един човек изхвърля около 1,5 кг. боклук. От него голяма част може да бъде рециклирана. Хартия, стъкло, пластмаса, метал могат да направят градовете ни по-чисти.

Компостирайте – чрез компостер и малко търпение може да превърнете отпадъците от домакинството в полезна и екологична дейност.

Заложете на качествената техника за дома. Колкото по-екологични са крушките в дома или ел. уредите, толкова по-големи природозащитници сме и повече икономии правим.

Мислете преди да хвърляте – по-добре подарете една дреха, мебел или уред, които не мислите да използвате повече, вместо да ги изхвърлите в кофата.

Намалете месото – така ще почувствате прилив на енергия и ще спестите пари за качествени плодове и зеленчуци.

Пийте чешмяна вода – инсталирайте си филтър на чешмата и се убедете колко много ще спестите от разходите за бутилирана вода.

Купете порцелан за офиса – знаете ли, че за производството на чаши, чинии и прибори се използват тонове пластмаси, които, когато се разградят отделят множество вредни газове в атмосферата. Затова е добре да избирате само порцелан, който е по-изискан и красив и не вреди на природата.

Четете етикетите на дрехите – химикалите водят до голяма част от раковите образувания, а в изкуствените дрехи има много от тях. Заложете на лен, памук, коприна и няма да сгрешите. При това винаги ще сте модерни и ще се чувствате блестящо в кожата си.

Източник: Bg Jenite

10 техники как да сте на зелено и да пестите

Снимка: androidwallpaperfree.com

10 техники как да сте на зелено и да пестите

Снимка: educazionesostenibile.it

10 техники как да сте на зелено и да пестите

Снимка: tristatepowdercoatings.com