Австралийски фермер изразява обичта към покойната си леля по нетрадиционен начин

  • Сподели:
Австралийски фермер изразява обичта към покойната си леля по нетрадиционен начин

Австралийският фермер Бен Джаксън не можа да отиде на погребението на леля си поради пандемични ограничения, затова намери оригинален начин да отдаде почитта си - десетки бели овце, подредени във формата на сърце.

За да се случи този видеозапис Бен е разпръснал ечемик из пасището във формата на сърце и по този начин бременните овце ще го дъвчат, следвайки очертанията. Така Джаксън неволно изразява привързаността си към любимата му леля Деб. Клипът бе разгледан от опечалените на погребението ù в град Бризбейн в щата Куинсланд.
По това време Джаксън беше затворен през държавна граница във фермата му в Гуйра в щата Нов Южен Уелс, на 430 километра (270 мили) от него.
„Отне ми няколко пъти, за да го направя ... и крайният резултат е това, което виждате. Това беше възможно най-близо до сърцето ми", каза фермерът.

Джаксън започва да експериментира с очертаването на форми с овце, за да облекчи монотонния стрес на ръчно хранения добитък по време на опустошителната суша в по-голямата част на Австралия, която избухна в първите месеци на пандемията. Той открива, че ако изпише имената на любимите си музикални групи със зърно, изпуснато от гърба на камион, стадото ще приеме приблизително същата форма за няколко минути.
„Това определено повдигна духа ми в сушата", каза Джаксън.

„Това сърце, което направих за леля ми, определено изглежда, че е оказало малко влияние в цяла Австралия", добави той, позовавайки се на емоционалните отговори на хората от социалните мрежи. Клипът е сниман с дрон и вече гастролира из фейсбук и инстаграм с огромен интерес и добри отзиви.
„Може би всички просто трябва да си дадем голяма виртуална прегръдка", допълва той.

Фермерът продължава да обогатява диетата на бременните овце със зърно, за да подобри състоянието им преди раждането.