Специални домашни методи за подхранване на кожата на ръцете и ноктите

  • Сподели:
Специални домашни методи за подхранване на кожата на ръцете и ноктите

Кожата на ръцете ни е под непрекъснатото неблагоприятно влияние на различни видове химикали и температурни влияния, именно затова и тя се нуждае от ежедневна грижа. Един от начините, чрез които допълнително успяваме да я изсушим е, когато измиваме домакинските съдове и използваме препарати, които напукват и изсушават допълнително горния слой на кожата ни. За да я защитим и подхраним можем да използваме напълно природни средства за това.

Грижа за кожата на ръцете 
Един от начините, чрез който можем да я подхраним е с изработването на домашен мехлем, който можем да използваме винаги, преди да измием чиниите. Този мехлем можем да направим с помощта на равни количества мед и зехтин, както и мед и масло.

Нанасяме домашния крем, след което масажираме кожата на ръцете, за да може хубаво да попие в тъканите и да подхрани и защити кожата ни.
С помощта на домашните методи за поддържане на кожата можете да я направите мека, гладка и да изглежда значително по-млада, но за да постигнете видим и траен ефект е препоръчително ежедневно да се грижите за нея и да нанасяте чисти природни средства, които действат успокояващо, подхранващо и даващо допълнителна защита от вредните влияния, над които е изложена ежедневно вашата кожа.

Още един подходящ мехлем за подобряване вида на кожата ви може да бъде приготвен от 80 грама смлени бадемови ядки, 1 ч ч царевично брашно, сока от 1 лимон и 1 ч чаша прясно мляко. Смесвате продуктите и ги пасирате след което ги поставяте в кутия с капак и съхранявате в хладилник. Този мехлем изчиства мъртвите клетки и действа подмладяващо на кожата на ръцете.

Грижа за ноктите
Много жени страдат от неприятния проблем, а именно  чупливи и прекалено меки нокти. За да ги заздравите на първо място е важно да ги почистите и разбира се, да им дадете почивка за няколко дни, като в тези дни не трябва да нанасяте лак за нокти. Чупливите нокти обикновено подсказват за някакъв здравословен проблем свързан с инфекции, безпокойство или стрес, затова е добре да обърнем допълнително внимание на това и да се погрижим за тях.  

Зехтин и мед
Смесете равни количества зехтин и мед, след което нанасяйте по веднъж на ден от този мехлем върху ноктите си. Освен че ще можете да им придадете допълнителен гланц, но и ще подобрите тяхната структура и ще успеете да ги предпазите от чупене. Маслиновото дърво съдържа безброй полезни вещества, които действат благоприятно върху цялото ни тяло и освен, консумацията на зехтин в ежедневното ни меню, за да бъдем здрави и да имаме прекрасен външен вид, ние може да го използваме, като маска за косата, лосион за тялото и защита за ноктите ни.

Домашен мехлем за нокти
Основното почистване и подхранване на ноктите става с помощта на сока от лимон, който нанасяме по повърхността на ноктите и изчакваме да изсъхне. Сокът от лимон е с голямо съдържание на витамин С, който в допълнение осигурява прекрасна защита от чупене на ноктите и ги подхранва. 

Чесън и мед
Счукайте 4-5 скилидки чесън и към тях добавете 4 с л мед, след което нанесете домашния мехлем върху своите нокти и постойте около 15 – 20 минути с него. Измийте ръцете, след това ги подсушете и нанесете подхранващ крем.

Отвара от коприва
Може да запарите 300 грама коприва, след което изчаквате да се охлади и навлажнявате ноктите си с нея. Този лосион от коприва предпазва кожата около ноктите от напукване и им придава твърдост и здравина.